Szakértő: az Iszlám Állam valójában iszlámellenes

Az erőszakos cselekményeket elkövető iszlamistákat meg kell különböztetni az iszlám vallás híveitől, az Iszlám Állam (IÁ) ugyanis valójában iszlámellenes – mondta a Budapesti Corvinus Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Rostoványi Zsolt közölte, hogy bár ez kevesebb médiavisszhangot kap, az IÁ legtöbb áldozata muszlim, akciói túlnyomó többségét iszlám területen hajtja végre.

A szakértő szerint nem vallásháború zajlik, a töréspont nem a muszlimok és a keresztények, hanem a mérsékelt és a radikális muszlimok között húzódik. Az IÁ azért követ el terrorcselekményeket Európában, hogy vallásháború látszatát keltse, mert ha az európai közvélemény az iszlám ellen fordul, akkor a mérsékelt muszlimok is könnyebben radikalizálhatók. Paradox módon tehát az IÁ célja az, hogy a muszlimok ellen uszítson – hívta fel rá a figyelmet.

Az IÁ nem az iszlámot képviseli, hanem annak egy radikális, elferdített értelmezését, ezért a terrorizmussal szembeni küzdelem nem irányulhat az iszlám ellen – hangsúlyozta, hozzátéve: Európában a muszlimok a keresztények szövetségesei a terrorizmussal szembeni harcban.

Rostoványi Zsolt fontosnak tartja, hogy az emberek jobban megismerjék az igazi iszlámot. Szélesebb tudásanyag birtokában a fiatalok kevésbé lennének hajlamosak arra, hogy radikális cselekményeket kövessenek el – mondta.

MTI

Kapcsolódó anyag:

Aszimmetrikus Háború folyik Európa ellen – I. rész: Bevezetés

A galéria tartalmaz 2 fotót.

Aszimmetrikus háború folyik kontinensünk ellen. – A párizsi terrortámadások, s a bevándorlók által Kölnben, Berlinben, s több más német városban, valamint Helsinkiben, és még ki tudja hány elhallgatott helyszínen elkövetett tömeges szexuális erőszak, zaklatás és fosztogatás, – s a szinte … Bővebben…

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.