Nem fogadják el törvényeinket – Megint követelőztek a migránsok a kiskunhalasi befogadó táborban

Kiskunhalas, 2016. július 27. Egy migráns az egyik épület tetején a Kiskunhalasi Menekültügyi Õrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol migránsok követelik a tábor megnyitását 2016. július 27-én. Két migráns felmászott a befogadóállomás egyik épületének tetejére, ahonnan le akartak ugrani, de már lehozták õket. Késõbb három arab azzal fenyegetõzött egy második emeleti ablakból, hogy kiugranak, ha nem teszik nyílttá a tábort. MTI Fotó: Donka Ferenc

Kiskunhalas, 2016. július 27.
Egy migráns az egyik épület tetején a Kiskunhalasi Menekültügyi Õrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol migránsok követelik a tábor megnyitását 2016. július 27-én. Két migráns felmászott a befogadóállomás egyik épületének tetejére, ahonnan le akartak ugrani, de már lehozták õket. Késõbb három arab azzal fenyegetõzött egy második emeleti ablakból, hogy kiugranak, ha nem teszik nyílttá a tábort.
MTI Fotó: Donka Ferenc

Újabb migránsok követelék a kiskunhalasi befogadóállomás megnyitását

Újabb migránsok fenyegetőztek Kiskunhalason, a Szegedi úti befogadóállomáson azzal, hogy kiugranak az épületből, ha nem teszik nyilttá a tábort – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Bakondi György elmondta, hogy három arabról van szó, akik a második emeleten, egy ablakban állnak.

Korábban két migráns felmászott a fogadóközpont egyik épületének tetejére, a tábor megnyitását vagy legalább nyitottá tételét követelve. Azzal fenyegetőztek, hogy ha nem engednek követelésüknek, akkor leugranak, azonban őket már lehozták.

Bakondi György róluk azt mondta, hogy egy szír és egy iraki illegális bevándorló mászott fel a tetőre, amit száz-százötven társuk figyelt. A két migránsnak már elutasították a menekültügyi kérelmét, ők a kiutaztatásuk előtt álltak.

Hozzátette: a tetőre mászók összevagdosták az alkarjukat és a mellkasukat, pszichológiai ellátásban is részesülnek majd.

A belbiztonsági főtanácsadó arról a szökésről is beszélt, amely még kedd este történt Kiskunhalason: öt algériai és két marokkói férfi hagyta el jogellenesen a befogadóállomást. Elmondta, hogy ötüket már elfogták, kettejüket pedig keresik.

A migránsok a tetőre jutottak, onnan ereszkedtek le, majd a kerítésen keresztül hagyták el a tábort – részletezte, hozzáfűzve: a szökés miatt megvizsgálják, hogy milyen esetleges további biztonsági intézkedéseket szükséges bevezetni a fogadóközpontban – fűzte hozzá.

Kiskunhalas, 2016. július 27. Rendõrök és a fegyveres biztonsági õrség tagjai a Kiskunhalasi Menekültügyi Õrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol migránsok követelik a tábor megnyitását 2016. július 27-én. Elõzõleg két migráns felmászott a befogadóállomás egyik épületének tetejére, ahonnan le akartak ugrani, de már lehozták õket. Késõbb három arab azzal fenyegetõzött egy második emeleti ablakból, hogy kiugranak, ha nem teszik nyílttá a tábort. MTI Fotó: Donka Ferenc

Kiskunhalas, 2016. július 27.
Rendõrök és a fegyveres biztonsági õrség tagjai a Kiskunhalasi Menekültügyi Õrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol migránsok követelik a tábor megnyitását 2016. július 27-én. Elõzõleg két migráns felmászott a befogadóállomás egyik épületének tetejére, ahonnan le akartak ugrani, de már lehozták õket. Késõbb három arab azzal fenyegetõzött egy második emeleti ablakból, hogy kiugranak, ha nem teszik nyílttá a tábort.
MTI Fotó: Donka Ferenc

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Az illegális migránsok a zárt körülmények ellen tiltakoztak a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban.

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Kiskunhalas, Szegedi úti objektumában 2016. július 27-én 16 óra 50 perc körül két, a zárt körülmények elleni tiltakozó illegális migráns – egy iraki és egy szír férfi – felmászott az egyik épület tetejére. Összevagdosták magukat és azzal fenyegetőztek, hogy leugranak, amennyiben nem teljesítik a tábor megnyitásával vagy nyitottá tételével kapcsolatos követelésüket. A rendőrök anyanyelvi tolmács segítségével meggyőzték őket arról, hogy jöjjenek le a tetőről, amelynek 19 óra 20 perckor eleget tettek.

A rendőrök azonnal intézkedtek a sérült férfiak egészségügyi ellátására, azonban az illegális migránsok elutasították az orvosi segítséget. (Sőt, a Híradó információi szerint; rá is támadtak a segítségükre siető mentősökre. – SzRTI).

Ezután 20 óra körül három, kiutaztatás előtt álló arab férfi a lakóépületük II. emeletének ablakába kiállva kiugrással fenyegetőzött, akik a rendőri felszólításnak eleget téve felhagytak a tiltakozásukkal.

Jelenleg rend van a kiskunhalasi őrzött befogadó központban. A rendőrség továbbra is jelentős erőkkel biztosítja a befogadó intézményt és környékét, fenntartja a városban a közrendet, közbiztonságot. Kiskunhalason nyugalom van.

MTI – Police.hu
SzRTI
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.