Ismét cirkusz lett a halálból

Victor Barrio

“A bika által felöklelt torreádor halálán örvendeznek a bikaviadal ellenzői Spanyolországban” írja az MTI.

“Több internetes közösségi oldalon örvendező, gyalázkodó kommentárokat tettek közzé a bikaviadalok ellenzői Victor Barrió halálával kapcsolatban, akit szombaton öklelt fel egy bika egy viadal közben. A kegyeletsértő bejegyzések miatt feljelentést tett a Bikaviadal Alapítvány, amely a spanyol tradíció megőrzéséért küzd.

“Ünneplem Victor Barrio halálát. Bárki, aki megtámad egy ártatlan állatot, megérdemli a halált”. “Boldog vagyok. A pokolban ég el. A világ egy jobb hely lett” – ez csak néhány példa a megjelentek üzenetek közül.

“Ez egy vidám nap az emberiségnek. Táncolunk a sírodon és lehugyozzuk a neked szánt virágkoszorúkat” – írta egy még keményebben fogalmazó férfi, aki az El Mundo napilap információ szerint tanár és már többször került összetűzésbe a hatóságokkal kommentjei miatt.

A spanyol sajtó egyébként névvel és fotóval tette közzé a bejegyzésekről készült képernyőképeket.

A bikaviadalok hagyományait védő Bikaviadal Alapítvány legkevesebb ötven kegyeletsértőnek vélt bejegyzést gyűjtött össze, és már feljelentést tett szerzők ellen.

A torreádor halálán élcelődőktől elhatárolódott a PACMA nevű állatvédő szervezet, amely Spanyolországban aktívan és sikeresen harcol a bikaviadalok és bikafuttatások betiltásáért.

A szervezet közölte: elutasítják a viadalokat, de nem örülnek (a torreádor) halálának. Szerintük épp az emberek és az állatok értelmetlen halála miatt kell véget vetni a bikaviadaloknak.

A szombaton viadal közben halálos sebet kapott 29 éves torreádort hétfőn temették el az észak-spanyolországi Sepúlvedában, ahol családjával élt. Több százan kísérték utolsó útjára, és Spanyolország leghíresebb torreádorai is megjelentek, hogy leróják kegyeletüket.” fejezi be az MTI.

Ezzel kapcsolatban azért megjegyeznénk; Beteg ember az, aki mások halálának örül. Akár emberről, akár állatról van szó. Mi is elítéljük a bikaviadalokat, de főképpen tiltakozunk az un. “bikafuttatás” ellen mint, amilyen Pamplonában is történik. Ismét cirkusz lett a halálból, melyen immár civilek is részt vehetnek, ha eleget fizetnek.

Pamplona 2016.

De azért úgy megkérdezzük; elég látványos-e ez a cirkusz; vér és halál nélkül? Kellőképpen izgalmas-e egyeseknek, ha néha nem esik áldozatul a bikának olykor egy-egy torreádor is? Hiszen éppen az örökös életveszély teszi őket a nézők szemében “hősökké”.

Vajon ennek a szerencsétlen ifjú torreádornak a halála, (kit szíven szúrt a bika), vajon mennyi új és felizgult, s nyitott bukszájú nézőt hoz majd a bikaviadaloknak?

SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.