Belga fiesta – magyar kiesés

Toulouse, 2016. június 26. Dzsudzsák Balázs (elöl) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjében játszott Magyarország - Belgium mérkõzés végén a toulouse-i Municipal Stadionban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett. MTI Fotó: Illyés Tibor

Toulouse, 2016. június 26.
Dzsudzsák Balázs (elöl) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjében játszott Magyarország – Belgium mérkõzés végén a toulouse-i Municipal Stadionban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett.
MTI Fotó: Illyés Tibor

2016. június 26-án, vasárnap késő este a Kossuth rádió sportkommentátora, az alábbi szavakkal zárta a Futball Európa Bajnokság 8-ad döntőjének számunkra legfontosabb mérkőzését:

“Belga fiesta – magyar kiesés. Belgium, Magyarország; 4:0.”

Nos, ennyi volt, ideje tovább lépni. Erre volt képes a Magyar Válogatott, eddig jutott el. (Legalábbis egyelőre). Ennél több gól is esett volna, ha Király nem véd ilyen bravúrosan, vagy ötször, hatszor. De így is tönkre verték csapatunkat.

Ennél többet nem is érdemes foglalkozni ezzel. Ám azonban van a magyar csapat EB szereplésének egy pozitív hozadéka; Bebizonyosodott ugyanis, hogy minden negatív megjegyzéssel ellentétben, a magyarság mégis csak képes a lelkesedésre, az összefogásra, s az egységes hazafias fellépésre. Mert, ahogyan szurkoltunk az utóbbi hetekben, az ezt mutatta. – Össze tudunk fogni, közösen tudunk lelkesedni, ha egy nemes célről van szó.

Erre pedig hatalmas szüksége lesz népünknek az elkövetkező időkben. És itt már nem is a futballról van szó. Az végeredményben “csak” egy játék, ha mégoly küzdelmes is. De ennyi volt, ideje tovább lépni, s a való élettel, a ránk váró valódi küzdelmekkel foglalkozni.

Melyekben már véresen komolynak vehető az a szurkolói bíztatás; “Hajrá magyarok! – Harcoljatok!”

Fort András / Szabad Riport
Budapest, 2016. június 26. Magyar szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Magyarország - Belgium mérkõzése közben a belvárosi Erzsébet téren 2016. június 26-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Budapest, 2016. június 26.
Magyar szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Magyarország – Belgium mérkõzése közben a belvárosi Erzsébet téren 2016. június 26-án.
MTI Fotó: Kallos Bea

Ipolyság, 2016. június 26. Felvidéki szurkolók kivetítõn nézik a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Magyarország - Belgium mérkõzését a szlovákiai Ipolyságon 2016. június 26-án. MTI Fotó: Komka Péter

Ipolyság, 2016. június 26.
Felvidéki szurkolók kivetítõn nézik a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Magyarország – Belgium mérkõzését a szlovákiai Ipolyságon 2016. június 26-án.
MTI Fotó: Komka Péter

750szatmar-kozeli

Szurkolók Erdélyben, Szatmáron. – Fotó: szatmar.ro

***

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.