Hajrá magyarok! Harcoljatok! – (Plusz fotókkal)

Lyon, 2016. június 22. Szalai Ádám (b) és a magyar csapat tagjai örülnek a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés végén, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22.
Szalai Ádám (b) és a magyar csapat tagjai örülnek a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzés végén, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget.
MTI Fotó: Illyés Tibor

…”Már együtt lélegzik fiainkkal az egész nemzet… A nyugatiak azt hiszik a pénzről, hogy erőt, győzelmet és gazdagságot ad. És éppen ez a gyengeségük! Mert válogatottunk minden eddigi nagy mérkőzésén bebizonyosodott, hogy nem a pénzért, hanem a Hazáért játszik…”

***

Eddig úgy ismertek az emberek, hogy nem szoktam focit nézni, mivelhogy nem szeretem a futballt. De mostanában jövök rá, hogy ez így nem igaz. Én a rossz, színvonaltalan futballt nem szeretem, hisz’ minek is nézzek olyan mérkőzéseket, melyeknek semmi tétjük nincsen, s csak nyűglődés az egész?

Ám ez az utóbbi időben megváltozott. Az, amit a Magyar Válogatott az utóbbi időben produkált, megérdemli az elismerést. Szép lassan nyerték el az én figyelmemet is, s azzal, hogy a válogatott 44 év után kijutott az EB-re, ismét tisztelni kezdtem a fiúkat.

Újból nézem a meccseket úgy, ahogyan a fater is csinálta; rádió bekapcs, tévé lehalkít, – s, egy-egy helyzetnél, együtt ordítunk a riporterrel. Persze Szepesit azért senki nem tudja felül űberelni, – de ezek az ifjú riporterek is nagyon igyekeznek, s együtt lélegeznek mind a Nemzeti Válogatottal, mind a szurkolókkal is. S így a helyes.

Én a Népstadion közelében nőttem föl a Hungárián. Fater minden nagyobb meccsre kivitt, s mivel anyu meg a Népsportnál dolgozott, bejárásunk volt mindenhova.

Nagyon szerettük az ottani hangulatot. Az, amikor 80 ezer szurkoló egy emberként üvölti, hogy “Hajrá magyarok!” – felejthetetlen és csodálatos élmény.

Sokan fejtegették már a jelenlegi válogatott sikereinek titkát. De csak kevesen jutottak el a lényegig. Pedig úgy vélem nagyon egyszerű az egész.

Ugyanis Nemzeti Válogatottunk az eddigi ellenfeleivel ellentétben (talán az izlandiak kivételével), – már nem a pénzért játszik!

Pedig micsoda pénzek forognak a nyugati futball világban. Ott lényegében minden erről szól. Más országbeli klubcsapatoknak kölcsön, vagy eladott futballista sztárokért, milliárdokat fizetnek. (Ez is milyen már; “eladott futballista”. Kész emberkereskedelem.) Nálunk is be akarták vezetni ezt a szemléletet, de szerencsére nem igazán működik.

A nyugatiak azt hiszik a pénzről, hogy erőt, győzelmet és gazdagságot ad. És éppen ez a gyengeségük! Mert válogatottunk minden eddigi nagy mérkőzésén bebizonyosodott, hogy nem a pénzért, hanem a Hazáért játszik. A társaiért, a csapatért, a családért, a barátokért, s a népért. Nekünk akarnak örömet okozni, lelkesedést és dicsőséget adni.

Ezt felismerve már együtt lélegzik fiainkkal az egész nemzet. A balsors ezernyi tépdesése után nagyon kellett már ennek a népnek a lelkesedés és a dicsőség. Hogy megmutassuk a világnak; igenis, tudnak küzdeni a magyarok!

Nemzeti Válogatottunk ezt bizonyítja be minden egyes alkalommal a minket lenéző pökhendi pénzeszsákoknak; “Tiszteld a magyart, mert pórul jársz!”

Lyon, 2016. június 22. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány (b4) és a magyar csapat tagjai örülnek a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés végén, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22.
Dzsudzsák Balázs csapatkapitány (b4) és a magyar csapat tagjai örülnek a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzés végén, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2016. június 22. Ünneplõ szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés végén Budapesten, a Szent István körúton 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest, 2016. június 22.
Ünneplõ szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzés végén Budapesten, a Szent István körúton 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Lyon, 2016. június 22. Dzsudzsák Balázs egy szurkoló fiúval közös fotót készít a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés után, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. A magyar válogatott csoportelsõként jutott tovább. MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22.
Dzsudzsák Balázs egy szurkoló fiúval közös fotót készít a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzés után, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. A magyar válogatott csoportelsõként jutott tovább.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2016. június 22. Szurkolók örülnek a magyar gólnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában megrendezett Magyarország - Portugália mérkõzés közben a Margitszigeten 2016. június 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest, 2016. június 22.
Szurkolók örülnek a magyar gólnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában megrendezett Magyarország – Portugália mérkõzés közben a Margitszigeten 2016. június 22-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Lyon, 2016. június 22. A portugál Andre Gomes (b) és Gera Zoltán a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzésen, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22.
A portugál Andre Gomes (b) és Gera Zoltán a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzésen, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2016. június 22. Magyar szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában megrendezett Magyarország - Portugália mérkõzés közben a Margitszigeten 2016. június 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest, 2016. június 22.
Magyar szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában megrendezett Magyarország – Portugália mérkõzés közben a Margitszigeten 2016. június 22-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Lyon, 2016. június 22. Elek Ákos (b) és a portugál Ricardo Quatresma a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzésen, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22.
Elek Ákos (b) és a portugál Ricardo Quatresma a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzésen, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22. Az elsõ magyar gól a hálóban, középen Rui Patríció, a portugál kapus a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzésen, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22.
Az elsõ magyar gól a hálóban, középen Rui Patríció, a portugál kapus a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzésen, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22. Dzsudzsák Balázs örül a második góljának a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzésen, Lyonban 2016. június 22-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22.
Dzsudzsák Balázs örül a második góljának a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzésen, Lyonban 2016. június 22-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22. Gera Zoltán gólja a portugál kapuban a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzésen, Lyonban 2016. június 22-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22.
Gera Zoltán gólja a portugál kapuban a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzésen, Lyonban 2016. június 22-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Marseille, 2016. június 18. Juhász Roland, Stieber Zoltán, Kádár Tamás, Böde Dániel és Dzsudzsák Balázs a Himnuszt éneklik a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában játszott Izland - Magyarország mérkõzés után a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. A magyar labdarúgó-válogatott a hajrában egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el Izland ellen. MTI Fotó: Illyés Tibor

Marseille, 2016. június 18.
Juhász Roland, Stieber Zoltán, Kádár Tamás, Böde Dániel és Dzsudzsák Balázs a Himnuszt éneklik a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában játszott Izland – Magyarország mérkõzés után a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. A magyar labdarúgó-válogatott a hajrában egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el Izland ellen.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Marseille, 2016. június 18. Az izlandi Birkir Saevarsson (j2) öngólt lõ, mellette jobbra Böde Dániel (j) és Szalai Ádám (j3) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában játszott Izland - Magyarország mérkõzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. A magyar labdarúgó-válogatott a hajrában egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el Izland ellen. MTI Fotó: Illyés Tibor

Marseille, 2016. június 18.
Az izlandi Birkir Saevarsson (j2) öngólt lõ, mellette jobbra Böde Dániel (j) és Szalai Ádám (j3) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában játszott Izland – Magyarország mérkõzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. A magyar labdarúgó-válogatott a hajrában egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el Izland ellen.
MTI Fotó: Illyés Tibor

MARSEILLE, FRANCE - JUNE 17: In this handout image provided by UEFA, Hungary head coach Bernd Storck faces the media during the Hungary press conference on June 17, 2016 in Marseille, France. (Photo by Handout/UEFA via Getty Images) Picture credit: UEFA (Handout photo provided by UEFA. Only editorial use relating to the event described is permitted. Photo may be distributed to third parties to use for the same purpose provided that no charge is made).

MARSEILLE, FRANCE – JUNE 17: In this handout image provided by UEFA, Hungary head coach Bernd Storck faces the media during the Hungary press conference on June 17, 2016 in Marseille, France. (Photo by Handout/UEFA via Getty Images

Fort András / Szabad Riport – Fotók: MTI / Getty
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: CIKKEK, JEGYZETEK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.