Részeges sofőrök földjén

Négy nap alatt kilencvenkét ittas vezetőt állítottak elő a rendőrök

Kép - 1sofőrszolgálat.huAz elmúlt négy napban 92 embert állítottak elő ittas vezetés miatt a rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedd reggel az internetes oldalán.

A húsvéti ünnepek alatt a rendőrök 131 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek; három balesetben hárman meghaltak. A rendőrök a 96 óra alatt 948 embert állítottak elő, közülük 92-t ittas vezetés gyanúja miatt. (Ez az előállított vezetők közel 10 százaléka! – SzRTI).

Idén nem rendeltek el országos ittasság ellenőrző akciót a húsvéti időszakra, arra hivatkozva, hogy bíznak az emberek józan belátásában, abban, hogy nem ülnek ittasan a volán mögé. 2014-ben 101, tavaly 75 személyi sérüléses baleset történt a húsvéti hétvégéken. Két éve egy, tavaly két ember vesztette életét ebben az időszakban az utakon.

Ceterum censeo: Egyetlen ittas sofőr is sok! Velük szemben a 0 tolerancia a minimum, sőt, szigorúbban kellene velük elbánni, mint az átlagos szabálysértőkkel.

Olyan nincs, hogy valaki ne tudja megállni, hogy vezetés előtt igyon akár egy kortyot is! – Ha pedig mégis iszik vezetés előtt, az már az elvetemültség kategória. Mert, ahogy az öreg paraszt is mondta: “Mindig józanul kezd inni az ember…”

MTI – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.