‘Allahu Akbar!’ – ‘Halottak mindenhol’… Ostromállapot Párizsban

826220-_mg_1897

…”A Twitteren posztoló szemtanúk szerint a támadók “Allahu Akbar” kiáltásokkal törtek be az egyik koncertterembe, s kalasnyikovokkal lelőttek mindenkit, aki a szemük elé került. Negyed óra alatt legalább háromszor töltöttek újra…”

November 14. szombat 01:26 – Megerősített rendőrségi hírek szerint; csak a koncertteremnél eléri a 100-at a halálos áldozatok száma!

November 13., péntek 23:46 – Újabb lövöldözést jelentettek, ezúttal a Les Halles közeléből.

Az Europe 1 francia rádió újabb helyszínről, a belvárosi Les Halles bevásárlóközpont közeléből is lövöldözést jelentett a Párizsban péntek este elkövetett merényletek sorában.

Médiahírek szerint már hatra nőtt a párizsi fegyveres támadások helyszíneinek száma.

Paris 3

23:26 – Sok halálos áldozat van, a támadók mintegy száz túszt ejtettek

A francia hírforrások szerint eddig 60 halottja van a pénteken késő este kezdődött párizsi fegyveres támadásoknak, és a rendőrség közlése szerint mintegy száz embert ejtettek túszul a francia főváros Bataclan koncerttermében.

A Twitteren posztoló szemtanúk szerint a támadók “Allahu Akbar” kiáltásokkal törtek be az egyik koncertterembe, s kalasnyikovokkal lelőttek mindenkit, aki a szemük elé került. Negyed óra alatt legalább háromszor töltöttek újra…

(Hajnali 1 órára a rendőrség megrohamozta a koncerttermet, 3 terroristát megöltek, de sok túsz is áldozatul esett, ezek pontos száma még nem ismert.)

A koncerttermen kívül két helyről jelentettek lövöldözést péntek este Párizs belső kerületeiben.

Ugyanakkor a francia-német válogatott labdarúgó-mérkőzés helyszíne, a Stade de France nemzeti stadion közeléből három robbanást jelentettek, a biztonsági erők pedig kimenekítették a mérkőzésről Francois Hollande köztársasági elnököt, aki nyomban a belügyminisztériumba indult válságtanácskozásra.

826225-carte-fusillades-a-paris

22:52 – Legalább három helyen zajlott le lövöldözés péntek este Párizs belső kerületeiben, az incidenseknek halálos áldozatai is vannak és több sebesültje – jelentették a francia hírtelevíziók.

A televíziókat a helyszínen tartózkodó szemtanúk tájékoztatják. A párizsi rendőrség szerint legalább 18 áldozata van a támadásoknak. (Éjfél után már legalább 60-ra emelkedett az áldozatok száma).

A francia-német válogatott labdarúgó-mérkőzés helyszínének közeléből robbanásokat jelentettek, Francois Hollande köztársasági elnököt kimenekítették a helyszínről, és nyomban a belügyminisztériumba indult válságtanácskozásra.

Először a belvárosi X. kerületben, a Le Petit Cambodge nevű étterem környékén dördültek lövések, majd az onnan nem messze található Bataclan nevű koncertterem előtt, később pedig a rue Charonne környékén is. A legfrissebb hírek szerint a koncertteremnél ismeretlenek túszokat is ejtettek.

Paris 1 826209-93108aba533870f6a706700544f Paris 2

MTI – Híradó – Le Figaro – Liberation – Xinhua – Twitter – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.