Fizesse csak ki a német kormány, Merkel meghívóinak az árát!

A 'könyörületes Mama Merkel, a migránsok hőse

A ‘Könyörületes Mama Merkel’, – a migránsok hőse

Német alkancellár: Berlinnek szükség esetén egyedül kellene fizetnie Törökországnak

Németországnak szükség esetén egyedül ki kellene fizetnie Törökországnak a menekültek ellátására szánt uniós pénzügyi támogatást – mondta Sigmar Gabriel német alkancellár csütörtökön Berlinben.

A szociáldemokrata párt (SPD) elnöke SPD-s önkormányzati vezetőkkel folytatott megbeszélése után újságíróknak elmondta, hogy “falak helyett hidakat” kell építeni, vagyis biztosítani kell az uniós külső határokat, és az EU segítségére szoruló menekülteket rendezett, legális módon, kontingensek révén kell befogadni.

A politikus hangsúlyozta, hogy lassítani kell a Németországba irányuló emberáradatot, ezért Németországnak meg kell előlegeznie vagy egyedül ki kell fizetnie a tervezett uniós pénzügyi támogatást Törökországnak, ha nem haladnak megfelelő ütemben az EU és Törökország tárgyalásai a közös válságkezelési akciótervről.

A második meghívó - Szelfi egy 'szíriai' migránssal

A második meghívó – Szelfi egy ‘szíriai’ migránssal

A tervek szerint az EU 2016-2017-re 3 milliárd eurót ajánl fel Törökországnak a területén tartózkodó menekültek ellátására, helyeztük javítására, és mindenekelőtt a görög-török uniós külső határ biztosításához kér nagyobb együttműködést az ankarai vezetésről.

Az akciótervről várhatóan még novemberben tárgyalnak, a Brüsszelben megrendezni tervezett EU-Törökország csúcstalálkozón.

Az egyelőre nem ismert, hogy a 3 milliárd euróból a tagállamokra jutó rész miként oszlik meg a huszonnyolcak között. Német sajtóértesülések szerint Németországnak 534 millió eurót kellene befizetnie. A migrációs válság kezelésében való közreműködésért pedig az EU a török állampolgárok vízummentességéről szóló tárgyalások felgyorsítását, illetve az uniós csatlakozási tárgyalásokon új fejezetek megnyitását is felajánlhatja Ankarának.

Angela Merkel kancellár csütörtökön a máltai Vallettában tartott nem hivatalos uniós csúcstalálkozó után – német televíziókban közvetített – sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, nem fizet-e túl nagy árat az EU a menekülthullám feltartóztatásáért Törökországnak, azt mondta, hogy nem “politikai árról” van szó, hanem egy mindkét fél számára előnyös, “nyertes-nyertes szituáció” létrehozásáról. (És nem szakadt fejére az ég…)

Nem is egy szelfi volt - Az X-ik meghívó, - Szelfi hegyek a migránsokkal

Nem is egy szelfi volt – Az X-ik meghívó; Szelfi hegyek a migránsokkal

MTI – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.