Megint ez a vodka? – Egymással is harcolnak az ukrán katonák

Nincs rend az ukrán fegyveres erőkben. Fegyelmezetlenség, duhajkodás, s az egységes vezetés hiánya miatti viták, már az egymás közötti harcokba is torkollnak.

Október 22. éjjeli óráiban harcok voltak Sirokino környékén az ukrán katonák között – írja a TASS a DNR jelentésére hivatkozva.

„Ma éjjel harcok voltak Sirokino környékén az ukrán katonák között. Az ütközet néhány órán át tartott. Egyelőre nem tudunk mit mondani a sérültek számáról” nyilatkozta a forrás. A konfliktus lehetséges oka két katonai egység parancsnoka közötti vita lehetett. Az is lehetett, hogy a parancsnokok ittas állapotban voltak. Az ukránok közötti legutóbbi harcokat szeptember 20-án jegyezték fel Avgyejevka környékén

Halálos csapdák civileknek, az Ukrán Hadseregtől

A DNR kormánya genfi egyezmény megsértésével vádolja Kijevet. – Az ukrán katonák megszegik az egyezményeket és továbbra is elaknásítják a területeket, amit nem rögzítenek térképeken – írja a RIA Novosztyi.

Eduard Baszurin, a donyeckiek katonai parancsnoka szerint az ukrán katonák az utóbbi időben olyan területeket is elaknásítanak, ahol civilek közlekednek.

„Többször is felfigyeltünk arra, hogy az ukrán katonák az általuk ellenőrzött területeken, közel a konfrontációs vonalhoz elaknásítják a területeket. Ennek a bizonyítéka, amikor október 22-én Majorszk település mellett felrobbant egy békés lakos. Az aknászaink ennek a területnek a közelében két repeszaknát ártalmatlanítottak.

1219180023

Olyan helyeken voltak elhelyezve, ahol civilek közlekednek. Ezek a tények azt tanúsítják, hogy az ukrán hadsereg nacionalista egységei rengeteg aknamezőt hoztak létre, amelyet nem rögzítettek dokumentumokban és nem készítettek aknatérképeket, – ami az 1980-as genfi egyezmény durva megsértése” mondta Baszurin.

A DNR frontvonalán új ukrán páncélosokat és tüzérséget fedeztek fel

Az ukrán katonák 10 páncélost és nagy kaliberű tüzérségi fegyvert telepítettek a frontvonalra – írja Novorosszia hírügynöksége Eduard Baszurinra, a donyeckiek katonai parancsnokra hivatkozva.

„Kalinovo településre 18 kilométerre a frontvonaltól öt páncélos érkezett, ugyanúgy ahogy a frontvonaltól négy kilométerre lévő Verhnyetoreckoe településre is öt páncélos került. Krasznogorovka településen négy kilométerre a frontvonaltól 2A36 Giacint-B tüzérségi fegyvert fedeztek fel” mondta Baszurin.

Az ukrán hadsereg tüzet nyitott Donyeck külterületeire

Az ukrán hadsereg katonái október 22 éjjelén három órán keresztül bombázták Donyeck északi és nyugati külterületét – írja a TASS a DNR-ben lévő forrására hivatkozva.

„Tüzet nyitottak a város Petrovszkij és Kujbisevszkij kerületére, Szpartak telepre és a donyecki repülőtérre. Az ukrán hadsereg Peszkiben lévő állásaikról lőttek lőfegyverekkel, aknavetőkkel, automata gránátvetőkkel és BMP-vel” nyilatkozta a forrás. A donyecki forrás megcáfolta az az állítást, miszerint a donyeckiek tüzet nyitottak volna az ukránok Sirokinóban és Peszkiben lévő állásaikra. „A köztársaság fegyveres ereje nem nyitott választüzet” – mondotta.

Az elmúlt 24 órában háromszor lőtték az ukránok a DNR területét

A DNR védelmi minisztériumának közleménye szerint a fegyvernyugvás ellenére az ukrán haderő 3 ízben lőtte a DNR területét aknavetőkkel. Volvo-Center kerület és a repülőtér volt az aknák becsapódásának helye, a szakértők szerint 82 mm-es aknavetőt használtak az ukrán egységek.

TASSRIANovorossinformRapid PressSzabad Riport
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.