Részegen az ukik nagyon bátrak – Vámot is szednek, s egymagukban nekiugranak az oroszoknak

Mivel az ukránok folyamatosan megszegik az emberi jogokat, – az emberi bánásmódért tüntettek a DNR-ben…

A Donyecki Népköztársaság lakói október 19-e reggelén tüntetésbe kezdtek az EBESZ donyecki irodájánál követelve, hogy a Szervezet figyelje meg az ellenőrzőpontokat, mivel az ukránok folyamatosan megszegik az emberi jogokat – írja Novorosszia hírügynöksége.

Nagyjából 500 ember gyűlt össze a köztársaság számos részéről, hogy felhívják magukra a figyelmet. „Ukrajna zsarol, Porosenko az ellenőrzőpontokon keresztül fojtogat minket, Ukrajna fejezd be az emberi jogok megsértését” ilyen és ehhez hasonló plakátokat tartottak a kezükben.

w644h387

„Az emberek azért gyűltek itt össze, hogy felhívják az önök figyelmét arra, mit művelnek az ukrán katonák Ukrajna és a DNR határán. Hatalmas sorok gyűlnek össze. Még azok az emberek is panaszkodnak, akik Ukrajnából jönnek” mondta az egyik tüntető az EBESZ képviselőjének.

Az emberek elégedetlenek a kenőpénz követelésekkel, de az ukrán katonák megalázásaiból is elegük van. Az egyik tüntető szavai szerint volt, akitől az ukrán himnusz eléneklését követelték, és aki megtagadta, azt nem engedték át a határon.

Az EBESZ donyecki irodájának vezetője, Olga Szkiripovszka megígérte, hogy az EBESZ minden egyes határátkeléssel kapcsolatos panaszt feltüntet a jelentésében. (Na, most ezzel ki lesznek segítve – a szerk.SzRTI)

„Mindent, amiről beszéltek, ma rögtön jelenteni fogunk” – mondta Szkiripovszkaja. (De az emberek nem hagyták annyiban – SzRTI.) Viszont a tüntetés szervezői azt kérték, hogy helyezzenek ki folyamatos megfigyelőket az ellenőrzőpontokra. „Amint az EBESZ-megfigyelők megérkeznek az ukrán ellenőrzőpontokra, akkor azok rögtön megnyílnak, de amint az autók elhajtanak, az átkelőt rögtön lezárják” – mondta az egyik tüntető.

Egy ukrán katona megtámadta az LNR-t

Az ukrán hadsereg egyik katonája október 19-én az LNR ellenőrzőpontjára támadt – írja Novorosszia hírügynöksége.

A reggeli órákban egy ukrán katona érkezett az LNR határához, aki azt mondta, hogy tüzet nyitott a katonatársaira ezért fél visszatérni. „Amikor a Népi Milícia katonái megpróbáltak közeledni hozzá a férfi tüzet nyitott rájuk, ezért válaszként lelőtték” nyilatkozta a Nép Milícia.

NovorosInform / RapidPressSzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.