A kínai média pofán vágta a nyugati sajtót, – az igazsággal

Fotó, South China Morning Post - Afghanistan-unrest-msf-kunduzNyíltan kimondta: Amerikai légicsapás ért egy afganisztáni kórházat – 19 halott

És nem kertelt, kendőzött, vakolt és pacsmagolt, mint a nyugati média; hogy ‘jaj lehetséges (sic!), hogy talán az amerikaiak bombázták le a kórházat, vagy ki tudja,’ – hanem leírta kendőzetlenül az igazságot.

Mert ugyan ki is bombázhatna még Kunduzban? A táliboknak nincs légierejük, az oroszokra pedig mégse tudják rákenni ezt a gaztettet.

Csak az a szomorú, hogy a magyar állami média is beszállt ebbe az embereket elbizonytalanítani, akaró, s a jenkiket tisztára mosni kívánó nyugati sajtóakcióba. Mert igaz, hogy elmondja, hogy a betegek a saját ágyukban égtek el, – de a tetteseket illetően ő is váratlan szemérmességet tanúsít; “lehetséges, hogy az amerikaiak voltak”.

Talán az M1 nem különbözik alapvetően, az össze-vissza hazudozó Euronews-tól?

Dehogyisnem, csak még nem merik fölvállalni a teljes és nyílt konfrontációt a nyugati média-hatalommal. Pedig itt van már ennek is az ideje. Mert az igazságot nemcsak félig, hanem teljesen kell kimondani. Például így:

CRI:

Az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi humanitárius szervezethez tartozó, az afganisztáni Kunduzban lévő kórházat ért amerikai légi csapás október 3-án.

Ennek következtében 19-en vesztették életüket. Zeid Raad Al Hussein, az ENSZ emberi jogokkal foglalkozó tisztviselője „megbocsáthatatlan”-nak minősítette az incidenst!

A NATO Afganisztánban állomásozó szövetséges erőinek főparancsnoka részvétét fejezte ki a légicsapás miatt. (Ezzel ugyan nem nyer megbocsájtást! – a szerk. SzRTI).

Jelentések szerint a 19 halott közül – 12 orvos és ápoló, 7 beteg, köztük 3 gyerek, volt, ezen kívül 37-en megsebesültek.

Fotó, XinhuaXinhua:

A kórházat teljesen és helyrehozhatatlanul lebombázta az amerikai légierő, – a kórház nem működik többé. Kunduz városában megszűnt az Orvosok Határok Nélkül humanitárius szervezet működése, a nemzetközi személyzetet evakuálják.

A humanitárius szervezet magyarázatot követel az amerikaiak tettére. Ám azt is hozzáteszi, hogy semmivel nem lehet megindokolni azt, hogy egy betegekkel teli kórházat ilyen súlyos, vagy bárminemű támadás érjen. A betegek nem harcolnak, az ágyban való legyilkolásuk semmivel nem indokolható.

“Ez a támadás iszonyatos és súlyosan sérti a nemzetközi humanitárius jogot,” mondta Meinie Nicolai, MSF elnöke a nyilatkozatban, megjegyezve, “Követeljük a teljes átláthatóságot a koalíciós erők tevékenységét illetően. Nem tudjuk elfogadni, hogy egy ilyen szörnyű tragédiára csak járulékos kárként tekintsen a koalíciós erők parancsnoksága.”

A kórházat ért légitámadással kapcsolatban Barack Obama amerikai elnök is megszólalt, s elítélte az akciót, s átfogó és alapos vizsgálatot helyezett kilátásba. (Ha az amerikai elnök egyértelműen elítélte, akkor a liberális nyugati média miért nem meri ezt megtenni? – a szerk. SzRTI).

Annál is inkább, mert az ENSZ is elítélte, és “megbocsájthatatlannak” nevezte az Amerikai Légierőnek ezt az embertelen támadását egy kórház ellen.

Fotó Xinhua, New ChinaSzabad Riport

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.