Na végre! – Megérkeztek katonáink a déli határra, hogy segítsék a leterhelt rendőrség munkáját

Honvédek a migránsokkal szemben a déli határon, Röszke - 2015.09.11. - Fotó Toroczkai László Fb

Honvédek a migránsokkal szemben a déli határon, Röszke – 2015.09.11. – Fotó: Toroczkai László

– 4300 katona! – Az új honvédelmi miniszter szerint a honvédség készen áll, hogy segítse a rendőrség munkáját –

Simicskó István honvédelmi miniszter szerint a Magyar Honvédség az elmúlt napokban felkészült arra, hogy a jogszabályváltozások hatályba lépésétől kezdődően, magas szakmai színvonalon képes legyen segíteni a rendőrség munkáját – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a tárcavezető és Benkő Tibor vezérezredes, a vezérkar főnöke szombaton meglátogatták a Határozott Fellépés 2015 gyakorlat vezetési pontját Hódmezővásárhelyen és a magyar-szerb határ térségében az ideiglenes biztonsági határzár építési munkálatait Bácsborsódnál.

Simicskó István Hódmezővásárhelyen megtekintette a gyakorlaton részt vevő katonák bemutatóját, beleértve a rendőrökkel közösen végrehajtandó tömegkezelési feladatokkal összefüggő felkészítést.

A miniszter a látogatás során rámutatott: az elmúlt napokban jelentősen megnövelték a magyar-szerb határon szolgálatot teljesítő katonák létszámát, amely immár mintegy 4300 főre emelkedett.

A közlemény szerint a honvédelmi miniszter azt is mondta, hogy a rendvédelmi feladatok megkezdése előtt a katonák felkészítése során külön hangsúlyt fektetnek a pszichológiai alkalmasság fokozására.

Röszke, 2015. szeptember 12. Migránsok gyalogolnak a magyar-szerb határon, a Horgos-Szeged vasútvonalon, ahol elkezdõdött az ideiglenes biztonsági határzár hiányzó szakaszának építése 2015. szeptember 12-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Röszke, 2015. szeptember 12.
Migránsok gyalogolnak a magyar-szerb határon, a Horgos-Szeged vasútvonalon, ahol elkezdõdött az ideiglenes biztonsági határzár hiányzó szakaszának építése 2015. szeptember 12-én.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Röszke, 2015. szeptember 12. Katonák hátukon AK-47-es gépkarabéllyal a magyar-szerb határon Röszke térségében 2015. szeptember 12-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Röszke, 2015. szeptember 12.
Katonák hátukon AK-47-es gépkarabéllyal a magyar-szerb határon Röszke térségében 2015. szeptember 12-én.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

MTI – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.