Amikor az Armata ágyúja eldördül… (videóval)

armata_4Éleslövészeten mutatkozott be az új orosz harckocsi

A május 9-i Vörös téri katonai parádén már bemutatott új orosz harckocsi, az Armata éleslövészetben mutatkozott be az újságíróknak a Közép-Oroszországban fekvő Nyizsnij-Tagil város mellett rendezett “Russia Arms Expo” kiállításon – írja a Rusvesna.

A T-14 típusú harckocsi alapja az univerzális Armata típusú hordozószerkezet, amely többcélú harci technika felépítését teszi lehetővé. A kiállításon a TV-Zvezda munkatársa belülről is szemügyre vehette az új koncepció szerint kialakított gép részleteit.

A személyzet 3 fő, de szükség esetén két ember is elég az effektív harcvezetéshez, a parancsnok tűzrávezetés nélkül is irányítani tudja a fedélzeten fellelhető valamennyi fegyverfajtát. A harckocsiágyú 125 mm-es, de már tervezik egy ennél jóval nagyobb kaliberű fegyverzet kialakítását is.

„Az autonóm modulokból álló részek lehetővé teszik, hogy a személyzet ne a lőtoronyban foglaljon helyet, hanem egy többrétegű, izolált „kapszulában”, amely jelentősen megnöveli a túlélés esélyeit egy esetleges kilövés esetén” – jelentette ki Andrej Terlikov, a harcskocsi főtervezője. „Megnöveltük az ágyú robbanás utáni tolóerejét is, így öt kilométeres távolságra is nagy pontossággal tudunk lőni” – tette hozzá.

A TV-Zvezda riportere két lövést is „átélt”, az elsőnél ő is a kapszulában foglalt helyet, míg a másodiknál már tisztes távolságról követte a löveg „munkáját”. A harckocsi egyes karakterisztikái, úgy mint maximális haladási sebesség, tűzgyorsaság, a páncélzat pontos anyaga és egyéb haditechnikai jellemzők csak a kiállítás végén kapnak publicitást.

Forrás: Rusvesna – Rapid Press Hírszolgálat

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.