‘Európa iszlamizációja MELLETT(?) akar tüntetni a HVIM?’ – Legalábbis Bős polgármestere ezt sugallja

Kotleba Krasznahorkan - Bumm.sk

Marián Kotleba a Mi Szlovákiánk Néppárt elnöke szerint: …”A magyar (határvédelmi) kerítés, mint az európai civilizáció bástyája, példát ad más európai országoknak is… Itt az idő Szlovákia és Magyarország közötti minden baj és történelmi vita félretételére: ‘Térjünk el a sovinizmustól, és lépjünk fel a valódi ellenségeinkkel szemben!’…” (Forrás: Index, – Fotó: Bumm.sk.)

De egy biztos: Valakik éket akarnak verni az iszlám hódítás ellen küzdő közép-európai hazafiak közé!

Az alábbiakban a felvidéki Bős (Gabcikovo) község polgármesterének hivatalos közleményét olvashatják, a Szlovákiát sem elkerülő migrációs válság, s az ellene tiltakozók ügyében:

“Felhívás!

Tisztelt bősiek!

Az elmúlt hónapokban a Bősön elhelyezendő menekültek ügye kavart számos vihart. Bár eddig egyetlenegy sem érkezett, máris túl sok feszültség gyülemlett fel miattuk – nem csak szűkebb régiónkban, hanem a szlovák társadalom egészében is.

Ahogy bizonyára hallották, a besztercebányai megyei közgyűlés elnöke, Marián Kotleba és pártja, (Mi Szlovákiánk Néppárt – a szerk.) településünk területén szervez tiltakozást „Európa iszlamizációja ellen.” Ezzel egy időben a híresztelések szerint, a Hatvannégy Vármegye mozgalom is – egy ránk nézve mindenképpen szerencsétlen döntés értelmében – ellentüntetésre készül, szeptember első napján, a Szlovák Alkotmány ünnepén.

Az önkormányzat nevében, ezúton is felkérjük Bős lakosságát, hogy amennyiben (e bizonyára barátságtalan) találkozóra sor kerül, azt lehetőleg kerüljék, és ne adjanak okot egy esetleges botrányra!

A migránsok ügyében lebonyolított sikeres népszavazás példa nélküli, egyedülálló Európában. Míg a demokratikus Németországban a lakosság egy része gyújtogatással ad hangot akaratának, addig mi, a volt szovjet blokk lakosai fegyelmezetten leiskoláztuk a fejlett Nyugatot a népuralom gyakorlásából és európai nívóból. Függetlenül ennek gyakorlati eredményétől, az erkölcsi győztesei mi vagyunk – s ezt nem tehetjük kockára erőszakos, verbális és fizikai villongásokkal.

Mindkét csoportosulás, bizonyára a saját érdekei szerint cselekszik, és saját hasznát szeretné gyarapítani. Számunkra azonban ebből semmi jó nem származhat. Kérjük Önöket, ne hagyják, hogy Bős ügye egy felesleges nemzetiségi ellentétbe fulladjon, s egy újabb szlovák-magyar konfliktus tegye hiteltelenné! Ne engedjenek az esetleges provokációnak, és ne feledjék: Bős, a közelmúltban felkerült a világ térképére s a világsajtó – Los Angelestől Szingapúrig – rajtunk tartja a szemét! Maradjunk józanok, legyünk hűek önmagunkhoz és jó hírünkhöz!

Köszönjük!

Fenes Iván polgármester”

Forrás: Bős (Gabcikovo) község honlapja

Ezzel a közleménnyel és felhívással kapcsolatban több kérdés is, sőt kétely felmerül bennünk, – melyet itt és most közzé is teszünk:

1. Vajon miért nevezi a Hatvannégy Vármegye mozgalom feltételezhető demonstrációját a bősi polgármester “ellentüntetésnek” -, őszerinte a HVIM konkrétan mi ellen akar tüntetni? – A létesítendő menekülttábor, vagy Kotleba és pártja ellen? Esetleg mindkettő ellen? – Tud valamit a bősi polgármester, amit nem hozott nyilvánosságra, ahelyett, hogy megpróbálna segíteni abban, hogy a két nacionalista csoport egységben és összefogva lépjen fel a menekülttábor ellen, – valamint az Európát, s Közép-Európát is elárasztó “illegális migránshullámnak” nevezett iszlamista beözönlés és hódítás ellen.

2. Miféle győzelemről beszél a polgármester?… Ennek a népszavazásnak csak akkor tud érvényt szerezni Bős népe, ha fizikai erő is áll mögötte, s ez jól is látható. Erre való egy ilyen demonstráció. – Az egyesült konkrét fizikai erő megmutatására mind szlovák, mind magyar részről.

3. Vagy a sikeres népszavazás a menekülttábor ellen, aminek Bős polgármestere úgy látszik nem akar érvényt szerezni, – csak egy színjáték volt a kedélyek lenyugtatását szolgálva? – Na ez az, ami semmiképpen sem jön össze, s ezt a hamarosan Bősre költöző iszlamista horda elég hamar be fogja bizonyítani.

4. Más részről azonban merjük remélni; ha Kotleba és a HVIM egy időben tüntet, az nem az egymás ellen szóló demonstráció  és villongás lesz, ahogyan ezt Fenes Iván állítja, – hanem az egységes erő felmutatása a közös ellenség, az iszlám hódítás ellen.

Ezért értelemszerűen nem lehet barátságtalan a Mi Szlovákiánk Néppárt elnöke Marián Kotleba és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom közötti találkozó, – hanem ellenkezőleg nagyon is barátságos.

Szabad Riport

Audiatur et altera pars: Mivel a HVIM honlapján erről semmiféle információt nem olvashatunk, – ezért a fenti kételyeinkkel hasonló tartalmú kérdéseinket, – írásban feltesszük a Hatvannégy Vármegye Mozgalom kommunikációs felelőseinek is. Válaszukat, közleményüket postafordultával közöljük.

***

Frissítés: A fent említett kérdéseinkre, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom részletes válaszait ITT olvashatják >>

SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.