Óvakodj az Unió ajándékától!

Embercsempész autó elfogása a déli határon - Fotó - Toroczkai László

Július 8. – Szerbiai embercsempész autót fogott el az ásotthalmi mezőőrség, a határ közelében. 18 illegális migránst szállított. – Fotó – Toroczkai László

“Az Európai Unió segíteni fogja a nyugat-balkáni országokat és Magyarországot, hogy megoldást találjanak az illegális bevándorlás áradatára” közölte szerdán Belgrádban Angela Merkel német kancellár.

“Korábban Olaszország és Görögország volt a bevándorlók első számú célpontja, de júniusban és júliusban a helyzet sokat változott, a migránsok egyre inkább megpróbálnak a Nyugat-Balkán országain keresztül átjutni, így ezután segíteni fogjuk ezeket az országokat” mondta Merkel, az Aleksandar Vucic szerb kormányfővel folytatott megbeszélése után.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsok miatt Szerbia nagy kihívásokkal küzd, hiszen tranzitországgá vált a Szíriából Görögországon át az Európai Unióba igyekvő menekültek számára. Hozzátette, Szerbiába naponta több mint ezer migráns érkezik, ami nagyon soknak számít. (Már bocsánat, de a migránsok egyszer már elérték az Európai Uniót, éspedig, Görögország területén – a szerk.)

Angela Merkel kiemelte, hogy az EU-n belül is tárgyalnak a migrációs kérdésekről, és senkit nem fognak magára hagyni ezzel a problémával. A német kancellár szerint az Európai Unió migrációs politikája már nem működik, túl sok terhet ró Szerbiára és Magyarországra. Hozzáfűzte, hogy Magyarországra az idén már több mint 60 ezer menedékkérő érkezett, ezért segíteni kell az országnak.

Merkel és Vucic szerint ugyanakkor a falak építése “nem jelent megoldást”. (Ó, dehogyisnem! Csak ehhez Szerbiának is meg kellene építenie saját kerítését a déli, macedón határon. Meg vagyunk győződve arról, hogy Magyarország szívesen segítene nekik ebben – a szerk.)

Aleksandar Vucic megismételte korábbi kijelentését, miszerint ezt a problémát Szerbia egyedül nem tudja megoldani, ezért jó együttműködést épített ki a német, az osztrák és a magyar rendőrséggel. Kiemelte ugyanakkor, hogy Szerbia nem fog falakat emelni a határain, mert nem azok jelentik a megoldást.

Védművek nélkül pedig elég nehéz lesz megvédeni országát az iszlamista inváziótól. Feltehetőleg ezt nemsokára a valódi szerb hazafiak is belátják, s akkor útilaput kötnek a kétkulacsos Vucic talpára.

A szerb miniszterelnök felhívta a figyelmet arra is, hogy Szerbia háromszáz (azaz, kemény 300!) migráns elszállásolására alkalmas befogadóközpontot nyitott szerdán a szerb-macedón határhoz közeli Presevóban.

“A menekültkérdést azonban közös erővel, az Európai Unió országaival együtt kell megoldani emelte ki Vucic. “Szerbiában az idén már majdnem 40 ezren adtak át menedékkérelmet, a kérelmezők többsége Szíriából, Afganisztánból, Irakból és Szomáliából érkezett.”

A szerb miniszterelnök elmondta még, hogy megpróbálta lebeszélni Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogy kerítést emeljen a magyar-szerb határon, de nem járt sikerrel. Hozzátette: reméli, hogy más országok vezetői is beszélnek a magyar kormányfővel erről a kérdésről.

Úgy néz ki, hogy Vucic szándékosan kelt olyan érzést az emberekben, miszerint a magyar kerítés a szerbek ellen irányul. Pedig X alkalommal megmondták neki, hogy nem, – de Vucic a saját védművek emelése és a migrációs nyomás megszüntetésének valódi készsége helyett, – csak feszültséget szít a magyar és a szerb fél között. – Holott, éppen most lenne szükség az egységre. A közös védelemre, a délről jövő iszlamista áradat ellen.

MTI – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.