A kínaiaknak sem tetszenek a jenkik “gyomorforgató kínzási módszerei”

A 'vízbefojtásos vallatás' - a jenki titkosszolgálat kedvelt módszere

A ‘vízbefojtásos vallatás’ – a jenki titkosszolgálat kedvelt módszere

…”Miközben saját emberi jogi helyzete egyre súlyosabbá válik, ugyanakkor az Egyesült Államok más országokban is egyre pimaszabbul sérti meg az emberi jogokat…”

Az amerikaiak külföldi emberi jogsértéseit firtatja egy kínai jelentés

Egy amerikai emberi jogi helyzetről szóló jelentés azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy emberi jogsértéseket követ el más országokban, felidézve a gyomorforgató kínzási módszereket, a hírhedt külföldi lehallgatási projekteket és a válogatás nélkül halálos áldozatokat szedő dróncsapásokat.

„Hogy információt sajtoljon ki a terrorizmussal vagy szélsőségességgel vádolt gyanúsítottakból, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) brutális módszerekhez folyamodott, amelyek között az alvásmegvonás, vízbefojtás, hosszú ideig tartó magánzárka, a rabok fejének falba verése, korbácsolás, halálos fenyegetés, sőt, még a visszataszító végbélen keresztüli rehidráció is szerepelt,” áll a kínai Államtanács Információs Irodája június 26-án kiadott, “Az Egyesült Államok 2014-es emberi jogi jegyzőkönyve” címet viselő jelentésében.

Az USA 2014 áprilisában anélkül végeztette ki Ramiro Hernandez Llanas mexikói állampolgárt, hogy elérhetővé tette volna számára a konzuli segítséget, amivel megsértette a bécsi szerződést a konzuli kapcsolatokról, írja a jelentés.

Az amerikai hatóságok több megfigyelési akciójára is fény derült, mióta 2013 júniusában Edward Snowden megismertette a világgal az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) PRSIM nevű adatbányász programját, áll a beszámolóban.

Kína jelentést adott ki az amerikai emberi jogokról

Kína nyilvánosságra hozta az amerikai emberi jogi jelentését, – mely az Egyesült Államok belső emberi jogi helyzetét taglalja.

A kínai Államtanács információs hivatala által kiadott jelentés címe: „Az Egyesült Államok emberi jogi helyzete 2014-ben”. A jelentés válasz az amerikai külügyminisztérium által június 25-én nyilvánosságra hozott éves emberi jogi országjelentésre.

„Az Egyesült Államok emberi jogi helyzete 2014-ben” megállapítja, hogy az Egyesült Államok véleményt mond számos ország emberi jogi helyzetéről, ugyanakkor egy csöpp sajnálatot sem érez saját szörnyű emberi jogi helyzete miatt és szándékában sincsen javítani annak helyzetén.

„Az Egyesült Államok az emberi jogok önjelölt védelmezője, ugyanakkor a saját létező emberi jogi problémáit nem képes javítani, sőt számos újabb problémáról lehet beszámolni” – fogalmaz a kínai jelentés.

Miközben saját emberi jogi helyzete egyre súlyosabbá válik, ugyanakkor az Egyesült Államok más országokban is egyre pimaszabbul sérti meg az emberi jogokat, amiért a nemzetközi emberi jogi szervezetektől többször is kapott „piros lapot”, szögezi le az Egyesült Államok emberi jogi helyzetével foglalkozó kínai jelentés.

CRI – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.