Népvándorlás – Határzár – Elég lesz egy kerítés?

Illegális bevándorlók Magyarország határában

Illegális bevándorlók Magyarország határában. – Fotó: Béli Balázs/Alfahír

Szakértő: más volt a helyzet a világban, amikor meghozták a dublini rendeletet

“Más volt a helyzet a világban, amikor meghozták a dublini rendeletet, azóta drasztikusan nőtt az illegálisan az országba érkezők száma” mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában szerdán.

Nógrádi György – akit azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy Magyarország felfüggesztette a dublini rendelet alkalmazását – azt mondta: amikor ezeket a rendeleteket meghozták, teljesen más volt a helyzet a világban. Példaként említette, hogy négy-öt évvel ezelőtt csak ‘néhány ember’ érkezett illegálisan Magyarországra, három éve kétezer, idén pedig az év első öt és fél hónapjában több mint hatvanezer.”

Hozzátette: “A rendelkezések szerint, aki illegálisan érkezik az országba, annak kell bizonyítania, hogy indokoltan kér politikai menedékjogot, ami ma lehetetlen, mert olyan nagy a migránsok száma. Ezen rendelkezéseken az idő túllépett” mondta. Úgy fogalmazott: “a magyar kormány azért hozta ezt az intézkedést, mert az ország megtelt.”

Technikai okokból, határozatlan ideig a folyamatban lévő ügyekben felfüggeszti “a Magyarországra irányuló dublini transzferek fogadását” a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.

Elég lesz egy kerítés?

Az illegális migráció Magyarországot érintő főbb útvonalai, 2015Németh Szilárd: az üldözötteket továbbra is fogadja Magyarország – SzRTI: Ne fogadja! Az ország megtelt!

“Azokat a menekülteket, akiket valamilyen oknál fogva üldöznek vagy nagyon komoly háborús helyzet alakult ki az országukban, továbbra is fogadja Magyarország, hiszen ők az életüket mentik” mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatornán szerdán.

(A mi álláspontunk ezzel szemben az; hogy az ilyen menekülteket sem nekünk, hanem a háborús konfliktussal szomszédos országoknak kellene befogadniuk. Vagy, ha már onnan tovább jöttek, akkor abba a biztonságosnak nyilvánított országokba kell visszaküldenünk őket, ahonnan hazánkba érkeztek. – Ettől persze, aki tud, még segíthet nekik ott a helyszínen, ami nagyon is dicséretes. – De mi úgy véljük, hogy nem kellene engedni, hogy menekültek nagyon eltávolodjanak a saját hazájuktól, – hogy bármikor képesek legyenek részt venni otthonaik felszabadításában, s a háború befejezése után könnyebben költözhessenek vissza újra felépíteni otthonaikat, hazájukat, – s így semmiképpen se ragadjanak végleg Európában! – SzRTI.)

Németh Szilárd hozzátette: “akiknél azonban a fő motiváció gazdasági eredetű, akik a jobb élet reményében indulnak el, azok nem menekültek.”

(Itt emlékeztetnénk még egyszer a biztonságpolitikai szakértő fentebb elhangzott szavaira: “A rendelkezések szerint, aki illegálisan érkezik az országba, annak kell bizonyítania, hogy indokoltan kér politikai menedékjogot, ami ma lehetetlen, mert olyan nagy a migránsok száma. Ezen rendelkezéseken az idő túllépett” mondta. “A magyar kormány azért hozta ezt az intézkedést, mert az ország megtelt.” – SzRTI.)

Németh Szilárd úgy fogalmazott: “a most zajló bevándorlás már gyakorlatilag egy népvándorlás, hiszen több millióan indultak el Európa felé. Ezt a problémát csak úgy lehet megoldani, ha az Európai Unió határán kívül állítják meg őket, ennek érdekében az unió határát meg kell erősíteni, illetve azokat az állapotokat kell megszüntetni, amelyek ezt a jelenséget előidézik” fűzte hozzá.

A politikus kiemelte: “Magyarország egyedül képtelen kezelni a helyzetet, ezért jön létre a déli műszaki határzár – amely csak a zöldhatárt érinti -, és ezért jelentette be kedden Magyarország, hogy nem fogad vissza senkit, mert az ország megtelt és nincs több kapacitás.” (Elég lesz egy kerítés, csak a déli határon? – SzRTI.)

A határzárral kapcsolatban megjegyezte, más európai uniós országok is fontolgatnak hasonló lépéseket vagy már meg is lépték, az Olaszországgal határos országok például már lezárták a határaikat.

MTI – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.