Dolgoznak az orosz gerillák – Porosenko hátországában

Orosz gerillák

Orosz gerillák

Miközben békefenntartó egységekért könyörög az ukrán elnök Brüsszelben, – addig a csapatai már egy éve folyamatosan pusztítják és irtják – az Ukrajnától függetlenné vált régiókat Donbasszban.

Nehéztüzérséggel ágyúzzák, közepes hatótávolságú rakétákkal lövetik a Donyecki Népköztársaság és Luganszki Népköztársaság lakosságát, – s folyamatosan pusztítják a fiatal államok infrastruktúráját, – (közlekedés, energiaellátás, vízellátás), – hogy megadásra kényszerítsék őket.

Sőt, a nemzetközi egyezményekben tiltott foszforgránátokat is százszámra lőtték az orosz ajkú lakosságra, – nos, azzal a Porosenkóval tárgyalt tegnap Donald Tusk és Jean- Claude Juncker, – az Unió képviseletében, – aki ezt a kelet-ukrajnai gyalázatos népirtást nemcsak, hogy elnézte, de engedélyezte, – sőt el is rendelte!

Lehet-e hát csodálkozni azon, hogy a népköztársaságok katonai vezetése úgy döntött, hogy megelőző csapásokat mérnek az ukrán csapatokat ellátó útvonalakra?! Hogy ne engedjék az ütköző zónába, a frontra jutni azokat a fegyvereket és lőszereket, melyekkel aztán az orosz ajkú népet pusztítják a régióban.

Nem volt olyan nap, hogy az Ukrán Hadsereg ne szegte volna meg a Minszki Tűzszüneti Megállapodást.

Így az elszánt önkéntesekből alakult orosz partizán egységek, – már egy hónapja folyamatos csapásokat mérnek a tűzszünetet folyamatosan megszegő hódító Ukrán Hadsereg katonai konvojaira. – Mivel az ukránok képtelenek teljesen ellenőrizni még a saját hátországukat is, ezért a lesből támadó gerilla egységek olykor szinte rendet vágtak a katonai menetoszlopaikban.

Dolgoztak az orosz partizánok 2

Dolgoztak az orosz partizánok 2

Az első támadásukról április elsején adtak hírt a helyszíni tudósítók, – amikor is Zaporozsje régióban, Rozovka településnél csaptak le egy katonai menetoszlopra. Az akció során több teherautónyi lőszer semmisítettek meg, az azokat kísérő tankerekkel, s páncélozott járművekkel együtt.

Dolgoztak az orosz partizámok

Dolgoztak az orosz partizánok

Az ukránok a lőszert és az üzemanyagot Mariupolba szánták, – de a konvojból egy teherautó sem jutott el oda. – Többségük a partizánok tűzében felrobbant, s nagy lánggal égett az úton. Az ukrán önkéntesekből álló kísérő személyzet tagjai komoly sérüléseket szenvedtek, az egyik teherautó sofőrje azonnal meghalt.

A kialakult tűzharcban a partizánok is szenvedtek veszteségeket, a jelentések szerint egy, vagy több gerilla is megsérült. Ám ők nem hagyják el a sérültjeiket, – s magukkal vitték őket, amikor elszakadtak az akció színhelyétől.

Mára már a Minszki Tűzszüneti Megállapodás ellenére teljes erővel kiújultak a harcok Kelet-Ukrajnában.

Újoroszország Néphadserege a válaszcsapásokban már az orosz többségű Mariupol városát kívánja felszabadítani, – hogy megszabadítsa a lakosságot, – a Kolomojszkij ukrán zsidó oligarcha által pénzelt, “Azov” neonáci ezred uralma alól. Melynek a lakossággal szembeni rémtettei kiváltképpen felbőszítették a népköztársaságok szabadságharcosait.

Könnyen elképzelhető az, hogy Mariupolt hamarosan felszabadítják a népköztársasági fegyveres erők.

Az orosz ajkú lakosság Ukrajnában - Kelet és Dél-Ukrajnában - vagyis Újoroszország területén többégben vannak az oroszok

Az orosz ajkú lakosság Ukrajnában – Kelet és Dél-Ukrajnában – vagyis Újoroszország területén többségben vannak az oroszok

Mindeközben Brüsszelben Porosenko hiába kért békefenntartókat az Európai Uniótól, Tusk egyértelművé tette, hogy jelenleg Brüsszel nem tervez katonákat küldeni a térségbe. – Tusk az is mondta, hogy; “Egyedül Ukrajna tudja elvégezni a temérdek munkát és még nagyon rögös az ország előtt álló út.”

Ceterum Censeo: A partizánháborúban nagyon jók az oroszok, – méltán retteghetnek tőlük az atlantista pribékek, – bárhol is találkoznak velük.

Szabad Riport

Források: Újoroszország Központi Hírügynöksége/Novorus.info – xx-centure.com.ua – newsland.com – Oroszvilag.hu – Euronews

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.