‘Az Igazságügyi Minisztérium érvényesíti felügyeleti jogát’ – a Végrehajtói Kamara fölött

Az Igazságügyi Minisztérium törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva megvizsgálja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara közgyűlésén hozott határozatok törvényességét, és a mindenkire egyaránt vonatkozó szabályok betartatása érdekében megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara 2015. április 24-én tartotta meg – korábban az eredetileg tervezettnél – közgyűlését. Az Igazságügyi Minisztérium törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva haladéktalanul megvizsgálja a közgyűlés által hozott határozatokat. Amennyiben valamelyik határozat ellentétes a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvénnyel, akkor a törvényesség helyreállítása érdekében az Igazságügyi Minisztérium megteszi a szükséges lépéseket: felhívja a kamarát a jogszabálysértés megszüntetésére. A kamara köteles a megadott határidőn belül a jogszabálysértés megszüntetése iránt intézkedni, ennek elmaradása esetén a törvényességi felügyeletet gyakorló tárca ezt bírósági úton fogja kikényszerítetni.

A jogszabályok mindenkire egyaránt vonatkoznak. Az igazságügyi kormányzat eltökélt, hogy az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom erősítése érdekében a bírósági végrehajtás ügyét megnyugtatóan rendezze, úgy, hogy a jogintézmény szerepét megfelelően be tudja tölteni.

Igazságügyi Minisztérium

Kapcsolódó anyag: Nem törődnek a törvénnyel a végrehajtók? >>

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.