‘Háborús helyzet, terrorista import Afrikából’ – Az olaszok végre hajóblokádot szerveznek

– 1 millió néger érkezhet rövidesen Európába! –

…”A jelenlegi migrációnak semmi köze a bevándorláshoz, hanem egyenesen háborús helyzetet teremtett…” – …”Az illegális bevándorlókkal zsúfolt hajókon nem csak ártatlan családok utaznak, hanem esetleg terroristák is…”

Az olasz szenátus igent mondott egy esetleges gazdasági és hajóblokádra Líbiával szemben

Az illegális bevándorlásról szóló rendkívüli EU-csúcs előtt az olasz parlament felsőháza szerdán felhatalmazta a római kormányt arra, hogy szükség esetén a nemzetközi közösségtől gazdasági és hajóblokád bevezetését kérje a líbiai partokról induló emberkereskedelem megfékezésére.

Matteo RenziA római szenátus igent mondott a Hajrá Olaszország (FI) jobbközép ellenzéki párt indítványára, miszerint az olasz kormány az ENSZ-alapokmány 41. és 42. cikkelyének életbe léptetését kérheti. A cikkelyek többek között a gazdasági és hajóblokád bevezetését tartalmazzák. Matteo Renzi olasz miniszterelnök hétfőn még úgy nyilatkozott, hogy az észak-afrikai és a dél-európai partok közötti hajóblokád az emberkereskedőknek kedvezne, mivel még inkább magukra hagynák a bevándorlókkal teli hajókat.

Matteo Renzi az illegális bevándorlásról tartott parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott, hogy az emberkereskedelem problémájának megoldására “lépésváltásra” van szükség az Európai Unió részéről. “Az EU-nak nem csak akkor kell léteznie, amikor költségvetésről van szó” – hangoztatta az olasz kormányfő. Hangsúlyozta, hogy Brüsszel “drámaian” kevés forrást szán a migráció kezelésére.

“Túl egyszerű azt mondani, hogy a bevándorlók fogják magukat, és menjenek haza vagy azt, hogy fogadjunk be mindenkit” – jelentette ki Matteo Renzi, aki azt javasolta, hogy közös európai menedékkérelmi eljárási rendszert dolgozzanak ki. Az olasz miniszterelnök megjegyezte, hogy az illegális bevándorlókkal zsúfolt hajókon nem csak ártatlan családok utaznak, hanem esetleg terroristák is.

Beppe Grillo, az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (M5S) vezére blogján azt írta, hogy a következő hónapokban egymillió bevándorló érkezhet az olasz partokra a “tehetetlen olasz kormánynak” köszönhetően. Grillo szerint a jelenlegi migrációnak semmi köze a bevándorláshoz, hanem egyenesen háborús helyzetet teremtett.

Matteo Renzi az általa is sürgetett rendkívüli EU-csúcsot követően Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral egyeztet az illegális bevándorlásról hétfőn Rómában. Ban Ki Munt kedden Ferenc pápa fogadja.

MTI – SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.