Dolgozik a Jobb Szektor kommandó? – ‘Ismeretlenek’ támadtak a tüntető bányászokra Kijevben

“Ismeretlen” férfiak támadtak rá a szerdán Kijevben az elmaradt bérük kifizetésért tüntető bányászokra az energetikai minisztérium épülete előtt… (Úgy gondolják, ha maszkot vesznek föl, nem látszik a módszereikből, hogy kicsodák, s ki bérelte fel őket – SzRTI.)

Mihajlo Volinyec, az Ukrajnai Független Bányász Szakszervezet elnöke az ismeretlen támadókat “tyituskóknak”, azaz fizetett provokátoroknak nevezte. A dulakodás akkor tört ki, amikor a tüntető mintegy hétszáz bányász közül néhányan nekiálltak sátrat verni a minisztérium előtt. Sérültekről nem érkezett hír. A minisztérium épületénél a hatóságok megerősítették a védelmet.

Az első sátrat a bányászok délután mégis felállították. Többségük ezután elvonult, de egy kisebb csoportjuk ott maradt éjszakára. Volinyec szavai szerint egy kisebb sátorvárost készülnek felállítani a tárca épülete előtt. (Majdan ismét? – SzRTI.)

6893aa65ef7f

Szerdán egész nap tüntettek az ukrán fővárosban a bányászok. Becslések szerint legalább ezren érkeztek Kijevbe. Először az elnöki hivatal előtt gyűltek össze, majd egy részük a kormány épülete elé vonult. Itt már nemcsak az elmaradt bérek kifizetését és a szénipar fejlesztésének állami támogatását, a bányabezárások leállítását követelték, hanem Volodimir Demcsisin energetikai és szénipari miniszter lemondását is. A délutáni csúcsforgalomban a bányászok egy időre megbénították a forgalmat Kijev belvárosában, a Hrescsatik főutca egy szakaszán.

Azt tervezik, hogy a tüntetést a következő napokban a parlament épülete előtt folytatják… Legnagyobb részüket Ahmetov vállalata szállította 22 busszal Kijevbe…

SzRTI

Források: Крыса из нержавеющей стали – MTI
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.