A kormány vállalja a konfliktust a végrehajtókkal

Államosítani kell a végrehajtásokat! (SzRTI)

…”Az egész rendszer összeomlott, egy maffiaszerű hálózat települt rá a végrehajtásra, az államnak pedig egyetlen feladata van: “kikukázni” ezt a rendszert…”

Hétfőn késő éjszaka a képviselők egyebek mellett a bírósági végrehajtással összefüggő törvény módosításáról is vitáztak az Országgyűlésben.

A bírósági végrehajtásról szóló törvény módosításának vitájában Bárándy Gergely (MSZP) azt hangsúlyozta, hogy a benyújtott módosítástól semmi nem fog változni és módosító javaslatot sincs értelme beadni. Ugyanakkor közölte, nem tartja helyénvaló érvnek azt, hogy azért nem támogat a kormány módosító javaslatokat, mert ezzel csúszna a törvény hatályba lépése.

Staudt Gábor (Jobbik) hangsúlyozta, hogy mindenképpen kezelni kell azt a helyzetet, amely a végrehajtások körül kialakult és örül annak, hogy a kormány ezt látja és “beleáll” a konfliktusba. Szerinte egy állami rendszert kell létrehozni a profitorientált helyett, ennek mikéntjében pedig rugalmasak, de olyan rendszerre van szükség, amelyben a végrehajtást kérő és az adós is megfelelő garanciákkal van védve.

Schiffer András (LMP) azt mondta; lehet, hogy két héten múlik a “kamarai bárók puccsát” megelőzni, de öt éven keresztül a Fidesz-KDNP kétharmaddal a háta mögött végignézte, hogy “milyen kupleráj zajlik a végrehajtási piacon”. Hangsúlyozta: az egész rendszer összeomlott, egy maffiaszerű hálózat települt rá a végrehajtásra, az államnak pedig egyetlen feladata van: “kikukázni” ezt a rendszert.

Ceterum censeo:

Ceterum censeo

Börtönbe a fehérgalléros bűnözőkkel!

MTI – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.