Jönnek Éjszakai Farkasok! – Már rettegnek tőlük az Unióban

Jönnek Éjszakai Farkasok

Jönnek Éjszakai Farkasok

– Moszvából Berlinig vonulnának át Európa országain a Putyint támogató motoros klub tagjai –

Moszkvából indulnának, és egészen Berlinig utaznának a Vlagyimir Putyin orosz elnököt támogató Éjszakai Farkasok nevű orosz motoros klub tagjai.

“Ezzel kívánnak tisztelegni a Második Világháborúban aratott győzelem emléke előtt, – az esemény évfordulóján” – olvasható a hivatalos honlapjukon.

Legalább 5000 tagot számlál az Éjszakai Farkasok

Legalább 5000 tagot számlál az Éjszakai Farkasok

A legalább ötezer tagot számláló motoros klub saját honlapján hirdette meg az eseményt, amelynek keretében tagjai 6000 kilométert tennének meg Moszkva és Berlin között, több európai várost érintve. Mint azt honlapjukon is írják, a náci Németország felett aratott győzelem hetvenedik évfordulóját így akarják megünnepelni. Az eseményhez bárki csatlakozhat.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint a hír hallatán egy lengyel motoros egyesület azonnal tiltakozását fejezte ki, követelve a lengyel hatóságoktól, hogy akadályozzák meg az orosz motorosoknak az Európai Unió területére történő belépését.

Mint írták, a motorosok megjelenése “az orosz agresszió előjele” lenne. Hozzátették: a Putyinhoz meglehetősen közel álló egyesület “korábban tűnt fel a Krímben, mint ahogy azt Oroszország bekebelezte”. (Sic! – a szerk).

Az Éjszakai Farkasok Moszkvából, a Minszk – Breszt – Wroclaw – Brno – Pozsony – Bécs – München – Prága – Torgau – Karlshorst útvonalon kívánnak Berlinbe eljutni.

Vlagyimir Putyin és Alekszandr Zaldosztanov

Vlagyimir Putyin és Alekszandr Zaldosztanov

A motoros klub vezetőjét egyébként baráti szálak kötik az orosz elnökhöz.

2012 júliusában Putyin Viktor Janukovics akkori ukrán elnököt is megvárakoztatta amiatt, hogy a krími Jaltában tartott találkozó előtt váratlan kitérőt tett, és meglátogatta a “Sebész” becenévre hallgató klubelnököt, Alekszandr Zaldosztanovot és az Éjszakai Farkasok Szevasztopol mellett felütött táborát.

Az elnök 2013-ban a fiatalok hazafias nevelésért és a haza védői emlékének megörökítéséért végzett tevékenységéért becsületrenddel is kitüntette a klubvezetőt.

Források: Night Wolves/Ночные Волки/nwrussia.infoRIA Novosztyi – MTI – SzRTI archivum

Szabad Riport

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.