Kína növekvő dominanciája a világgazdaságban vitathatatlan

Kína növekvő dominanciája a világgazdaságban vitathatatlan

Szakértő: az AIIB óriási hatással lesz a nyugatról keletre való hatalmi eltolódásra

…”A gazdag és régi gazdaságoknak nincs más választásuk, mint egy olyan fejlődési utat követni, ami az ázsiai országok kooperatív befolyását tükrözi Nyugaton…”

A kínai kezdeményezésű Ázsiai Infrastruktúra Befektetési Bank (AIIB) népszerűsége jelzi, hogy általánosságban Ázsia, közelebbről pedig Kína egy új és releváns irányba viszi a világot, nyilatkozta egy holland szakértő.

Rien T. Segers, a kelet-ázsiai politikai gazdaságtan holland szakértője szerint a világban átrendeződés megy végbe „az Egyesült Államok pénzügyi, gazdasági és politikai dominanciájából egy sor ázsiai ország dominanciája felé, Kína vezetésével.”

„Ha a dominancia nem egy politikailag korrekt szó, akkora a vezető szerep sem az. Én inkább a ‘kooperatív befolyás’ kifejezést részesítem előnyben.” – mondta Segers, a Hanze Egyetem Nemzetközi Üzleti Iskolájának ázsiai üzleti stratégája.

„A gazdag és régi gazdaságoknak nincs más választásuk, mint egy olyan fejlődési utat követni, ami az ázsiai országok kooperatív befolyását tükrözi Nyugaton, és vice versa.” – tette hozzá.

Xinhua –CRI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.