Zárolták a bank vagyonát is!

Az Év Bankára 2015

– A Brókertörvény vonatkozik a bankokra is –

…”A kedden elfogadott vagyonzárolási törvénynek köszönhetően nem lesz egyetlen szélhámos sem, aki megúszhatja a vagyonzárolást, és “visszamenőleg is semmissé tehetjük azokat a tranzakciókat is, ahol a vagyont megpróbálták átjátszani bárhová és bárkinek”…

Brókerbotrány – Fidesz: a zárolás a teljes Quaestor-cégcsoportra vonatkozik

A vagyonzárolás a teljes Quaestor-cégcsoportra vonatkozik, amelybe a bank is beletartozik – közölte a Fidesz-frakció szerdán az MTI-vel a szocialisták nyilatkozatára reagálva.

Az MSZP-s Tóth Bertalan és Bárándy Gergely sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy pártjuk szerint a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló fideszes törvény kiveszi a Quaestor-bankot a zár alá vehető vagyonok köréből, ezért arra kérték Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá a parlamentben kedden elfogadott jogszabályt.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya közleményében visszautasította az MSZP állítását. Szerintük nem igaz, hogy a brókertörvény kiveszi a Quaestor-bankot a zár alá vehető vagyonok köréből, ugyanis “a zárolás a teljes cégcsoportra vonatkozik, amibe a bank is beletartozik”.

A kormánypárti képviselőcsoport felidézte, hogy kedden a szocialisták még megszavazták a vagyonzárolásról szóló javaslatot, és a törvényalkotási bizottság ülésén annak módosító javaslatát is, most viszont már azt követelik, az államfő ne írja alá a törvényt. “A szocialistákról újra lehullott az álarc: csak színjáték volt, hogy támogatják a vagyonzárolást” – értékelte a Fidesz.

Szerintük a szocialisták egy hamis ürügy segítségével “megint a csaló brókerek oldalára állnak, ugyanúgy, mint amikor a Buda-Cash brókereit a kormányukba ültették, és úgy módosították a törvényeket, hogy zavartalanul folyhasson az elképesztő pénzügyi korrupció, amelyben emberek tízezreinek a pénzét tüntették el egy egész évtizeden át”.

A kedden elfogadott vagyonzárolási törvénynek köszönhetően azonban nem lesz egyetlen szélhámos sem, aki megúszhatja a vagyonzárolást, és “visszamenőleg is semmissé tehetjük azokat a tranzakciókat is, ahol a vagyont megpróbálták átjátszani bárhová és bárkinek” – írta reagálásában a Fidesz-frakció, jelezve, hogy a zárolt vagyonokat be kell vonni a kártalanításba.

MTI – SzRTI

facebook-logoHozzászólások a Facebookon >>

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.