Április 1. – De nincsen vicces kedvünk

Tisztelt olvasóink!

2004. május 1. óta, amikor az első anyagát készítette a Szabad Riport, – csupán 2-szer szüneteltettük munkánkat hosszabb időre; Először 2011-ben, amikor felszámoltuk a magyarországi szerverünket, s ezért február elejétől május végéig lényegében nem működött a Szabad Riport…

Második alkalommal pedig pedig most, – az utóbbi hónapban tartottunk szünetet, – február 26-tól, a mai napig. – Ezeket a szüneteket minden további nélkül megengedhettük magunknak, – mert az oldal “non profit” jelleggel működött, – nem függött senkitől, a kattintások gyakoriságát sem számoltuk, – csakis a saját lelkiismeretünknek tartozván elszámolással.

Így, hát most tél végén is szüneteltettük az oldal működését, amikor a fél országot ledöntötte lábáról ez a furcsa influenza, – (amiről lényegében senki nem tudta, hogy micsoda, – olyan tüneteket is produkálván, melyeket még senki nem látott és tapasztalt,) – nos ez a szinte ismeretlen kór meglátogatta majd minden önkéntesünk családját is.

De mindemellett, – a mi munkatársaink sem mentesek azoktól az egyszerű embereket gyötrő anyagi gondoktól, – melyek jóformán gúzsba kötik hazánk polgárait. S ezen anyagi gondok viszonylagos elhárítása, s a havi számlák kiegyenlítése és a mindennapi betevő biztosítása nem kevés idejébe kerül, még a mi önkénteseinknek is.

Ám mindenesetre most újra itt vagyunk, hogy ismét felemeljük a szavunkat, – s ne borítson el minket a világ gonoszsága. – Melynek győzelméhez sokszor mindössze csak annyi kell, hogy a jók ne tegyenek semmit.

Némileg megváltozott tartalommal újra indul tehát a Szabad Riport, de az elveink a régiek maradnak. S annak a néhány tízezer embernek, akik az elmúlt 5 hétben folyamatosan olvasgatták az elmúlt idők anyagait az oldalon, – nagyon köszönjük a figyelmet! Úgy látszik, mégis csak időtállóak az írásaink.

Április 1. van tehát, de nekünk egyáltalán nincsen vicces kedvünk. Bármennyire is indultak el a változások az országban, – még nem elég. Több, sokkal több kell, – mielőtt késő lenne.

Pánikroham _ George Grie

A Szabad Riport szerkesztői

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: CIKKEK, JEGYZETEK, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.