Aggasztó? – A kínai fiatalok állítólag imádják a Valentin-napot – Frissítve: A Kínai Sárkány Londonban

1586638824_90cfddd29d

A brit Mintel Csoport egyik friss jelentése szerint a kínai fiatalok körében az egyik legnépszerűbb nyugati eredetű ünnep a szerelmesek napjaként emlegetett Valentin-nap.

A cég 2014 szeptemberében készített felmérése szerint tavaly a megkérdezettek 42 százaléka vásárolt ajándékba valamilyen ennivalót február 14-én. A kérdőíveket mintegy 3000, 20 és 49 év közötti jelentkező töltötte ki.

9f49b92e4f2645ad93c30a94d48340a2A Mintel szerint; a kínai emberek körében egyre népszerűbbek a nyugati kultúrából átvett ünnepek, Valentin-napon a válaszadók 38 százaléka megy étterembe, 33 százalékuk vásárol vagy otthon pihen, míg 32 százalékuk szórakozni megy.

Mindezek az adatok alátámasztják a nyugatiak azon illúzióját, hogy ha létszámban és anyagilag nem is, – de szellemileg képesek lesznek legyőzni a Kínai Birodalmat.

Ilyen naivságra is csak az ífjú titánokból álló, – újonnan alakult profit orientált közvéleménykutató csoportok képesek, – melyek természetesen a befektetők érdekeit szolgálják ki. De mi azért nagyjából emlékszünk Churchill önmagát is leleplező mondatára, mely szerint; “Csak abban a statisztikában hiszek, melyet én hamisítottam.”

Kétségtelen, hogy a kínai társadalomban vag egy olyan réteg, – mely rendkívül lojális a nyugati kultúra és értékek, (főleg a brtit) iránt. – A britek több évszázados célja, hogy úgymond nyugatossá tegyék kínát, (s ezzel együtt az oroszok ellen fordítsák), – de könnyen lehet, hogy az lesz belőle, – hogy kína teszi kínaiassá a Nyugatot. – Ahogyan ezt már megtette Anglia központi területeivel, s Kaliforniával is. – Ráadásul az Oroszország elleni nyugati mesterkedés sem jött be a kínaiak körében.

A nyugatias kínaiak, – vagy a kínaias nyugatiak, – kinek mi tetszik, – azonban mindig és elsősorban Kínához, az anyaföldhöz, – s az ott élő családjukhoz lesznek igazából lojálisak.

Ez az érzés erősebb bennük mindennél, – ezért a kínai Kommunista Párt sem nagyon töri magát, – hogy az ilyen ostoba nyugati ünnepecskék, – mint a Valentin nap ellen viseljen hadat. – Megteszik ezt saját maguk a kínai családok, ha némelyik ifjonccal nagyon elszalad a ló. Keményebben szankcionálják saját fiaikat, unokáikat, – mint maga a kommunista párt.

xxxg

Szabad Riport / Garbolczy János

Forrás: CRI

Frissítés: A Kínai Sárkány Londonban:

Nemrégiben a britek kínai elnevezéseket vezettek be a brit látványosságokon, – a kínai turisták számára. Hogy így könnyítsék meg nekik, a brit főváros nevezetességeinek megismerését.

Így, a hagyományosan angol nevezetességeknek már kínai nevük is van, – hiába no, a pénz az úr, s a hagyományos angol gőg immáron a múlté. A pénz beszél, a kutya ugat, a karaván halad.

Javasolt kiegészítő anyag:

Kínai Sárkány a nemzetközi pénzvilág központjában

…”Kína, nemrégiben helyezte át nemzetközi pénzügyi központját Hong-Kongból, Londonba. Így Kínai Népi bank, a Bank of China közvetlenül likviditással, és tőkével erősítheti a Cityben lévő bankokat, valamint az Angol Nemzeti Bankot (Bank of England), – melyek szinte egytől egyik, a nemzetközi bankárvilág tulajdonában vannak.

Ám egyes források azt is elképzelhetőnek tartják, – hogy a kínaiak segítségnyújtás ürügyén egyszerűen átveszik a Cityben lévő bankok irányítását, kivéve azoknak megmaradt tőkeerejét és nem utolsósorban kapcsolati tőkéjét a cionisták kezéből…

Bár a kínai üzletember hagyományosan udvarias, mosolyog és meghajol, – de az üzleti élet küzdelmeiben nagyon is kemény tud lenni. Valódi szándékait egy európai nehezen látja át…”- Bővebben >>

SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: Garbolczy János, HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.