Snowden: a tömeges megfigyelés nem állítja meg a terrorizmust

Az NSA megfigyelési botrányát kirobbantó Edward Snowden megerősítette kétségeit a széleskörű lehallgatások eredményeivel kapcsolatban, – példaként a párizsi támadásokat felhozva.

Edward_Snowden„Franciaország tavaly fogadta el egész Európának, – a magánszférába egyik leginkább betörő, legdrágább megfigyelési törvényeit, és az nem állította meg a támadásokat.” – mondta Snowden a holland NOS televízió által szerdán sugárzott interjúban. „Ez konzisztens azzal, amit minden más országban is láthattunk.”

A tömeges megfigyelés egyetlen támadást sem állított meg az Egyesült Államokban, mondta. „Nem állította meg a londoni vagy a spanyolországi támadásokat, és Bostonban sem állította meg a támadásokat.”

Snowden 2013 júniusában került a nemzetközi figyelem középpontjába, miután több ezer titkos dokumentumot hozott nyilvánosságra, amit az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynökségének (NSA) szerződéses munkatársaként szerzett meg. Snowdent az Egyesült Államokban kémkedéssel vádolják, és 2013 augusztusában Oroszország menedékjogot biztosított neki.

Xinhua – CRI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.