Végre egy határozott nyilatkozat Semjéntől

SzRTI: “Nos, ezek után a kormánynak esetleg nem ártana újragondolnia az Ukrajnának szánt reverz gázszállítás ügyét is…”

Semjén: “Magyarország nem partner semmiben, ami veszélyezteti a kárpátaljai magyarok érdekeit”

Semjén Zsolt“Magyarország semmiben nem lesz partner, ami veszélyezteti a kárpátaljai magyarok érdekeit” – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden az MTI-nek az ukrán külügyminiszter előző napi kijelentésére reagálva.

Pavlo Klimkin hétfőn Ungváron arról beszélt, hogy hamarosan büntetéssel kell számolniuk azoknak az ukrán állampolgároknak, akik kettős állampolgárokként lépik át Ukrajna és az Európai Unió határát, miután az ukrán–magyar határon bevezetik a közös vámellenőrzést.

“Az ukrán külügyminiszter úr egészen biztos lehet abban, hogy Magyarország semmiben nem lesz partner, ami akár a legcsekélyebb mértékben is veszélyeztetné a kárpátaljai magyarok érdekeit” – mondta erre reagálva Semjén Zsolt.

Korábban írtuk: “Barátságtalan ukrán lépés a magyarok felé, – a kettős állampolgárság ügyében”“Az ungvári várban tartott sajtótájékoztatóján Pavlo Klimkin a Kárpátalján sokakat érintő kettős állampolgárság ügyével kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: hamarosan véget vetnek a kettős állampolgárság gyakorlatának… Hangsúlyozta: Ukrajna alkotmánya világosan leszögezi, “nem lehet szó kettős állampolgárságról, pont!”…

Nos, ezek után a kormánynak esetleg nem ártana újragondolnia az Ukrajnának szánt reverz gázszállítás ügyét is. – Annál is inkább, mivel erős kétségeink vannak afelől, – hogy fizetnek-e ezért valaha is az ukránok, akárcsak egyetlen centet is?

Az egyéb káros politikai hatásokról nem is beszélve… Ugyanis nem az a legnagyobb baj, hogy egész biztosan nem fognak fizetni a gázért, – de ezenkívül még az oroszok beígérték, hogy a reverz gázszállítókat egyéb szankciókkal is sújthatják. – Amiből a végén még az lesz; – nemhogy az ukránoknak nem lesz gáz, de nekünk sem!

Reverz gázMTI/Kormany.hu – SzRTI – Karikatúra: Forex
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.