Kínai média – Orbán: az USA korrupciós vádakkal akar befolyást szerezni

Az Egyesült Államok igyekszik befolyást szerezni Közép-Európában, és ehhez „fedősztoriként” magyar köztisztviselők elleni korrupciós vádakat használ – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden.

A közszolgálati televíziónak adott interjújában elmondta, hogy a korrupciós vádak mögötti „valódi történet” az, hogy az Egyesült Államok növelni kívánja befolyását a régióban.

Októberben az Egyesült Államok hat, Orbán kormányához köthető magyart tiltott ki, neveik említése nélkül korrupcióval vádolva őket.

Vida Ildikó, az adóhatóság vezetője nyilvánosan elismerte, hogy neve szerepel a listán, de határozottan tagadta, hogy bármilyen korrupciós tevékenységben részt vett volna.

Orbán elmondta, hogy az Egyesült Államok sosem támasztotta alá konkrét bizonyítékkal korrupciós vádjait, ez pedig leleplezi az Egyesült Államok valódi indítékát, befolyásának növelését a régióban.

Egy új éra kezdődött azzal, hogy az Egyesül Államok már nem csak egyszerűen beleavatkozik, hanem „aktív résztvevője lett” a közép-európai országok belső politikai életének – mondta a miniszterelnök.

CRI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD, SZEMEZGETŐ | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.