Ezek tán mazohisták? – Maga alatt vágja a fát a kormányzat, az autópályadíj kiterjesztésével

m0_betonut_06_1920_860

Ilyen üres lesz a 0-ás az autópályadíj bevezetése után. – A forgalom legnagyobb része, a környező települések rossz és gyenge útjaira zúdul, még jobban tönkretéve azokat, – s az utak mellett élők házait, melyek szintén károsodni fognak a hihetetlenné növekedett forgalomtól.

Nem volt elég az E-útdíj, most még ez is?! – Budaörs is tiltakozik az autópályadíj kiterjesztése ellen

“A kormány ne tegye fizetőssé az M0-ás autóutat!” követeli a Budaörsön élők érdekében Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), a település polgármestere, mert szerinte ez az intézkedés “egyszerre tisztességtelen, káros és végrehajthatatlan”.

A városvezető, az általa az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben kifejti, az agglomerációs településeket és a külső kerületeket drámaian érintené az intézkedés, hiszen nyilvánvaló, hogy amikor az M0-ás elkerülésére kényszerítik majd az autósokat, azok “tömegével zúdulnak rá” a városkörnyéki településekre és a peremkerületekre.

Kifejtette, ugyanez lesz az autópályák bevezető szakaszainak esetében is, és a kormány büntetni készül azokat az autósokat, akik nem a települések belső útjait terhelik.

A település polgármestere felhívja a figyelmet arra is, hogy Budaörsön a reggeli és a délutáni csúcsforgalmi időszakban már ma is alig elviselhető a közlekedési terhelés. Ennek növekedésével teljesen ellehetetlenülne a településen belüli autós forgalom, és nőne a zaj- és légszennyezés. “Teljesen nyilvánvaló, hogy mindenféle egyeztetés és hatástanulmányok nélküli, kétségbeesett ötletelés folyik ismét, hogy pénzhez jusson a költségvetés” – fogalmazott közleményében Wittinghoff Tamás.

Hozzáteszi, mivel a 4-es metró budaörsi virágpiacig történő megépítése még tervekben sem létezik, így továbbra is arra kényszerítik a Budapest nyugati agglomerációjában élőket, hogy autóval közelítsék meg a fővárost. “Ennek fényében elképesztő cinizmus, hogy éppen ezeknek az embereknek az újabb megsarcolására készülnek” – olvasható a közleményben.

A polgármester hangsúlyozza, “a Budaörsön és a környéken élők érdekében követeljük, hogy a kormány azonnal fejezze be még a gondolkodást is erről a megoldásról, amely egyszerre tisztességtelen, káros és végrehajthatatlan.”

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán megerősítette, megszűnik januártól az M0-ás általános díjmentessége: újfajta, megyei matricákat vezetnek be, amelyek egy évre ötezer forintba kerülnek majd.

De nemcsak Budaörs és környéke jár rosszul, hanem az egész kelet-és dél-pesti agglomeráció is, a 3-as, 4-es, s az 5-ös utak és autópályák mentén élők is. – Fizetős lesz januártól az M0-ás a Szentendrei úttól az M3-asig, valamint a 4-es főúttól az M5-ösig. Valamint az M1, az M3, az M5, az M6 és az M7 autópályák bevezető szakaszai.

A forgalom legnagyobb része, a környező települések rossz és gyenge útjaira zúdul, még jobban tönkretéve azokat, – s az utak mellett élők házait, melyek szintén károsodni fognak a hihetetlenné növekedett forgalomtól. Vajon tudta-e ennek az őrült és ostoba ötletnek a gazdája, hogy ezzel mit szabadít el? – Úgy néz ki, hogy nem.

Mert a kormányzat bejelenti mindezt, – az autópálya díj kiterjesztését, a fővárosba bevezető szakaszok, valamint az 0-ás szinte egészének a fizetőssé tételét, – bejelenti…

– a Liga szakszervezetek 15-i félpályás útlezárása, s a liberálisok által nagy garral szervezett 16-i állítólagos “Giga” tüntetése előtt, – mely lehetséges, hogy majd a Hungaro-Majdan, vagy a Pesti-Majdan névvel vonul be a köztudatba.

Valóban úgy néz ki, mintha az Orbán kormány mazohista lenne, – s maga alatt vágja a fát, – minden sanszot megadva a liberális csőcseléknek, hogy egy Majdan-szerű, – kívülről támogatott, s mesterségesen kiprovokált lázadást követően, – valóban átvegye a hatalmat.

SzRTI

Forrás: MTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.