Lakás helyett, – elmegyógyintézetbe zárták a nyomorék asszonyt

Emma néni, - Nagy Lajosné - A Hungária TV felvétele

Emma néni, – Nagy Lajosné – A Hungária TV felvétele

– Levél Orbán Viktornak –

Azonnali intézkedésre kérte Orbán Viktor miniszterelnököt a Magyar Szociális Fórum annak a mindkét lábára amputált asszonynak az érdekében, akit hétfőn erőszakkal elmegyógyintézetbe zártak – tudatta az emberjogi mozgalom szerdán reggel kiadott közleményében.

A 70 éves Nagy Lajosnét (Emma nénit) rendőri közreműködéssel távolították el a hajléktalanok Vágány utcai kórházából, és a János kórház elmeosztályára vitték. Az MSZF csatolta Orbán Viktornak az elképesztő jogtalanságról szóló híranyagait.

Simó Endre, az MSZF alapítója levelében így írt: „Uram! Vessen véget ennek a gyalázatnak, mielőtt hazánkról úgy kezdenének beszélni, hogy elmegyógyintézetbe zárják, aki lakni akar.”

Simó jelezte a miniszterelnöknek, hogy nem először tárja a kormányfő elé a magatehetetlen asszony ügyét, de orvoslást eddig még nem kapott. Arra kérte Orbán Viktort, hogy biztosítsanak akadálymentesített szerény lakást Nagy Lajosnénak, akit két és fél évvel ezelőtt lakoltattak ki otthonából.

Az állam nem rázhatja le magáról a felelősséget egy ilyen állapotban élő emberrel szemben – írta az MSZF szervezője a miniszterelnöknek.

Kiadta: MSZF SZK – +36 30 5927371 – mszfszk.hu

Előzmények: Rendőri bevetés – A nyomorék asszony harmadik kilakoltatása >>

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.