A János kórház elmeosztályára szállították a mindkét lábára amputált asszonyt

Rendőri beavatkozás mellett, – erőszakkal a budapesti Szent János kórház pszichiátriai osztályára szállították hétfőn a mindkét lábára amputált 80 éves Nagy Lajosnét, a hajléktalanok Vágány utcai kórházából – tudatta a Magyar Szociális Fórum hétfőn este az érintett személyes tájékoztatása alapján.

Emma néni elmondta, hogy öt betegmozgató rakta be a mentő autóba, rendőri asszisztálás mellett, és szállította kora délután a Szent János kórház pszichiátriai osztályára. „Be akartak injekciózni, hogy ne tudjak ellenállni, István fiamat majdnem megverték a rendőrök, mert kiállt értem, és nem engedte meg, hogy elkábítsanak, hiszen szívbeteg vagyok” – mondta el az asszony Simó Endrének, a Fórum szervezőjének, aki szerint Nagy Lajosné teljesen tiszta elmeállapotban, összefüggően, értelmesen adta elő a vele szemben elkövetett jogtalanságokat, és a fizikai állapotával szembeni visszaéléseket.

A Szent János kórházban közölték vele, nem értik, miért vitték oda, hiszen elméje ép. (Első kérdésük az volt hozzá, hogy „milyen nap van ma”, mire Emma néni pontos választ adott.)

A Magyar Szociális Fórum példátlannak minősítette, hogy valakit pszichiátriai intézetbe szállítsanak Magyarországon azért, mert lakni akar. Nagy Lajosné vissza akarja kapni önkormányzati lakását, ahonnan két és fél évvel ezelőtt kilakoltatták, vagy másikat szeretne kapni helyette, melyben szabadon mozoghat kerekes kocsijával.

Az MSZF még hétfőn közbenjárt a Miniszterelnöki Hivatalnál és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál az asszony érdekében, de választ egyik hivataltól sem kapott. „Meggyőződésünk szerint az államnak már régen meg kellett volna oldania a mindkét lábára amputált asszony lakhatását. Az állam nem térhet ki kötelessége alól azzal, hogy elmegyógyintézetbe kényszeríti a magatehetetlen asszonyt” – mondta Simó.+++

Kiadta: MSZFSZK – +36 30 5927371 – www.mszfszk.hu

Korábban írtuk:

Rendőri bevetés – A nyomorék asszony harmadik kilakoltatása >>

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.