Most Magyarországot forgatná föl a vén gazember – McCain

Most Magyarországot forgatná föl a vén gazember - McCain

– A kormány visszautasítja John McCain szenátor szavait – Kárörvendő a liberális ellenzék –

MTI: “A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja és határozottan visszautasítja John McCain szenátornak a magyar miniszterelnököt, illetve Magyarország és Oroszország viszonyát illetően tett szavait – hangsúlyozta Magyar Levente az ideiglenes amerikai ügyvivővel folytatott megbeszélésén.

Előzőleg a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Magyar Levente, a KKM gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hivatalába kérette André Goodfriend ideiglenes ügyvivőt John McCain republikánus szenátornak az új amerikai nagykövet, Colleen Bell kinevezéséről tartott szenátusi szavazás alkalmával tett kijelentései miatt.

A szerdai budapesti megbeszélésről kiadott közleményben azt írták: a kormány újfent arra kérte a vezető amerikai tisztviselőket, hogy “Magyarországot érintő kijelentéseik megtétele előtt tájékozódjanak a tényekről annak érdekében, hogy nyilatkozataik ne nélkülözzék a valóságalapot”. Mindemellett Magyar Levente az ügyvivőnek azt is elmondta: Magyarország kormánya üdvözli, hogy Colleen Bell nagyköveti jelölésének szenátusi jóváhagyásával helyreáll az Egyesült Államok teljes értékű diplomáciai képviselete Magyarországon – írta a KKM.

John McCain arizonai republikánus szenátor az új amerikai nagykövet kinevezéséről tartott keddi szavazás alkalmával “totálisan alkalmatlannak” nevezte a jelöltet arra, hogy Magyarországon legyen nagykövet, amely egy “nagyon fontos ország, ahol rossz dolgok történnek”. Azt mondta: “nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy miként játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter John McCain amerikai szenátor keddi kijelentéseire szerdán Brüsszelben úgy reagált: a magyar polgárok idén háromszor nyilváníthattak véleményt arról, hogyan képzelik el az ország jövőjét, és mindhárom alkalommal meglehetősen egyértelmű véleményt fogalmaztak meg ezzel kapcsolatban, amit mindenkinek illik tiszteletben tartania. A miniszter hozzátette, ha valaki kizárólag a Magyarországról szóló sajtóhíresztelések alapján mond véleményt a magyarországi folyamatokról, akkor könnyen kerülhet abba a helyzetbe, hogy a kijelentései nélkülözik a ténybeli alapokat. Az MTI kérdésére, hogy tervez-e Magyarország a nyilatkozatokon túl diplomáciai lépéseket, Szijjártó Péter közölte: a washingtoni magyar nagykövetség – miként az amerikai politikai elit tagjaival egyébként is – kapcsolatban van a szenátor stábjával, és konzultálni fognak velük John McCain kijelentéseiről és azok hátteréről.”

Pökhendi, agresszív, kioktató, – ráadásuk hihetetlenül tévesen értékel, – vagy csak egyszerűen hazudik, hogy hangulatot keltsen

– Tanulságos interjú, McCain szenátorral –

Euronews: “A republikánus John McCain valódi héja, aki 2008-ban elnökjelöltként indult Obamával szemben. Az Euronews interjújában Magyarországot hozza példának, mint megfélemlített és Oroszországhoz közeledő államot…

McCain nem bánta meg, hogy igennel szavazott az iraki háborúra 2003-ban: az amerikai hadügyminiszter akkor azt mondta, hogy Szaddam Husszeinnek tömegpusztító fegyverei vannak, McCainnek pedig nem volt oka kételkednie a szavában. Az igazi hibát a demokraták követték el, amikor kivonultak, és nem hagytak hátra katonákat: ebből következett az Iszlám Állam térnyerése is…

Putyinról a szenátor azt mondta az Euronews-nak, hogy nem kell többnek látni, mint ami: egy volt KGB-s, aki újra akarja építeni az Orosz Birodalmat. Szerinte Amerikának fegyvert kellene adnia az ukránoknak, hogy megvédjék magukat. Nem tartana attól, hogy Putyin válaszul totális háborút robbantana ki, McCain szerint nincs ilyen reális forgatókönyv.

Az európai szankciókat viszont nevetségesnek tartja. Putyin elfoglalta a Krímet, ellenőrzése alá vonta Kelet-Ukrajnát, és annyira megfélemlített több kelet-európai államot – a szenátor Magyarországot említi példaként – hogy azok inkább közelednek Oroszországhoz…”

Az interjú itt látható:

Tanulságos interjú McCaine szenátorral

SzRTI: A szenátornak fogalma sincs a magyarországi viszonyokról, fogalma sincs Magyarország energiabiztonsági igényeiről, – melyet Oroszországgal ellentétben Amerika nem tudna hazánknak biztosítani, – és fogalma sincs a magyar nép jelentős részének szimpátiájáról Újoroszország küzdelme, valamint Oroszország és annak elnöke, Vlagyimir Putyin iránt.

De ennek ellenére határozott véleménye van, amit ki is fejez, a lehető legradikálisabb, – pontosabban fogalmazva, – a lehető legtiszteletlenebb és legszemtelenebb formában. – Ezzel a stílusával lovat ad a magyarországi atlantista, liberális és liberál-bolsevik ellenzék alá, – már nem is titkolván, hogy a felforgatás és zavarkeltés a célja. – Ahogyan ezt tette, Líbiában, Szíriában és Ukrajnában, a Majdanon is.

McCain a nagy felforgató Fotó Szíriai Hírek

Most pedig Magyarországon a sor. – Ám ezúttal nem fog sikerrel járni. A liberális ellenzék által vezetett és fölhergelt lázadókhoz, – nem fog csatlakozni a magyar nép.

Szabad Riport

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, CIKKEK, ELEMZÉSEK / ÖSSZEFOGLALÓK, HÍREK, INTERJÚK, KÜLFÖLD, SZEMEZGETŐ, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.