Nagy Testvér – EU pénzből

spy_eye-5153655

Uniós támogatással automatizálta a munkaidő-nyilvántartást a Webra International Kft.

Csaknem 115 millió forintos európai uniós támogatással automatikus munkaidő- nyilvántartó rendszert fejlesztett ki a Webra International Kft. tartalom- és munkafolyamat-kezelő vállalat.

A cég az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette: a projekt a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében összesem 180 millió forintból valósult meg.

Az új rendszer a jelenlegi manuális munkaidő-nyilvántartást a fejlesztés, programozás, illetve alapvetően számítógéppel végzett munka esetén a lehető legnagyobb mértékben automatizálja, emellett adatgyűjtő és -elemző funkciót is ellát. A fejlesztés során létrehozott figyelőszoftver gépre telepítésével ugyanis automatikusan összegyűjthető, hogy mikor mivel dolgozott a felhasználó.

A cégnél az MTI kérdésére elmondták: az új rendszert elsősorban szoftverfejlesztési projektek kivitelezésének megkönnyítésére dolgozták ki, a fejlesztést több üzleti partnerük már használja.

A közlemény szerint a projekt lehetőséget teremtett 15 ember munkahelyének megőrzésére, és hozzájárult 3 új szoftverfejlesztői munkakör kialakításához is.

A Webra International Kft. nettó árbevétele tavaly megközelítette a 182 millió forintot, kissé elmaradva az előző év azonos időszakitól. A 2013-as évet csaknem 40 millió forint adózott eredménnyel zárta.

A vállalat 20-30 százalékos éves bevételnövekedésre számít az új fejlesztés eredményeként – közölték.

MTI – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.