Amerika nem akadályozhatja meg a Paksi atomerőmű befejezését, – az orosz partner részvételével

Paksi Atomerőmű - Fotó: East News -Photoshot -REPORTER

Ruvr.ru: “A politika nem befolyásolhatja az atomerőmű építésének befejezését Magyarországon orosz részvétellel”

“Megengedhetetlen, hogy az európai politikai helyzet befolyásolja a Paks egyetlen magyar atomerőmű bővítési projektjét orosz részvétellel” – véli Aszódi Attila az erőmű bővítéséért felelős kormánybiztos.

“Remélem, hogy az energetikai blokkjaink nem francia Mistralok. Remélem, hogy kevesebb politika van bennük. Nem akarok harcolni az Európai Unióval, mindössze csak a megbízható villamosenergia-ellátást akarom szavatolni Magyarországnak. Szükségünk van erre a projektre”- mondta Aszódi Attila az egyik orosz TV-csatornának.

Korábban jelentették, hogy az USA több magyar állampolgárnak megtiltotta a belépést területére, e személyeket Washington korrupcióval gyanúsítja. Az elemzők úgy vélik, hogy a Nyugatnak nem tetszik Magyarország az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok pragmatikus megközelítése, és az, hogy támogatja a Déli Áramlat, meg a Paks atomerőmű építését.”

“És ez a valódi oka a kitiltási botránynak, a korrupciós vádaknak s az ebből fakadó Amerika által is támogatott liberális ellenzék lázadozásának; – nem tetszik a Nyugatnak, de főleg az amerikai kormányzatnak, – Magyarország közeledése Oroszországhoz. – Mind a gazdasági relációkban; az imént említett Paks,  vagy a gázkereskedelem, vagy a Déli Áramlat, s az Oroszország elleni nyugati szankció erős magyar kritikája, – s mind az ezekből előbb-utóbb óhatatlanul is bekövetkező politikai közeledés sem” – véli saját elemzőnk is. –

“A Nyugat, de főleg az Unió egyébként hatalmas öngólt rúgott az Oroszország elleni szankciókkal, – mert ezek életbe léptetése óta, az Oroszország és Kína közötti kereskedelem megsokszorozódott. – Sőt, az eddig főleg csak az Európai Uniónak fenntartott nyugat-szibériai gázmezők készleteiből, – ezentúl Kínának is fog szállítani az orosz fél.”

Az az Európai Uniónak fenntartott nyugat-szibériai gázmezők készleteiből, - ezentúl Kínának is fog szállítani az orosz fél

Szabad Riport

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.