“Vicces történet” – Elnök nélkül maradt a végrehajtói kamara

Krejniker Miklós, a végrehajtók elnöke, – azután távozik posztjáról, hogy büntetőeljárás indult ellene

– Hírek, vélemények –

Hír/MNO: “Húsz év után lemondott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke, Krejniker Miklós… Távozását azzal indokolta, hogy nem kíván a változások útjába állni. Ugyanakkor különös, hogy Krejniker épp azután mond le, hogy garázdaság miatt a vádlottak padjára került.

Két évtizede, önálló bírósági végrehajtói kinevezése óta vezette a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát (MBVK) Krejniker Miklós, aki néhány napja mondott le tisztségéről. Helyét ideiglenesen Császti Ferenc, a kamara alelnöke veszi át. A köztestület leköszönő vezetője lapunk kérdésére tagadta, hogy összefüggés lenne távozása és a folyamatban lévő büntetőügye között. Közölte, azért mond le, mert „nem kíván a változások útjába állni”. Garázdaság vétsége miatt indult büntetőügyét „vicces történetnek” nevezte, ami szerinte Rejtő Jenő egy regényébe is illene.

Lemondott a végrehajtók elnöke

Krejniker Miklós azért került a vádlottak padjára, mert 2012 februárjában rátámadt a Szabad Riport internetes portál újságírójára a kamara árverési csarnoka előtt. Fort András kamerával követte az elnököt, aki megragadta az újságíró kezét, megpróbálta elvenni kameráját, miközben szidalmazta és sértegette. Az esetről videofelvétel is készült. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon az ügy első tárgyalásán a vádlottat és a feljelentőt hallgatták meg. Az ügyészség további tanúk meghallgatását indítványozta az ügyben, a tárgyalás novemberben folytatódik. A távozó elnök úgy látja, nem egy újságíró, hanem az adósa támadt rá.

Krejnikernek egyébként nem csupán büntetőügye válhatott kínossá, hanem az Igazságügyi Minisztérium is egyre nagyobb nyomást helyezett a végrehajtói kamarára az utóbbi időben. Miután beszámoltunk arról, hogy a július 26-án hatályba lépett devizahiteles-törvény ellenére több végrehajtó sem állítja le az adósokkal szembeni eljárást, Patyi Gergely igazságügyi államtitkár lapunknak azt mondta, szigorú törvényességi felügyeletet kívánnak gyakorolni a végrehajtói kamara felett. Ennek érdekében a tárca már el is készített egy csaknem száz pontból álló problémagyűjteményt a végrehajtókkal kapcsolatban.

Úgy tudjuk, annak ellenére, hogy a minisztérium górcső alá vette a kamarát, a testület vezetése nem fogta vissza magát. Múlt héten ugyanis fényűző körülmények között tartották meg a kamara közgyűlését az ötcsillagos Spirit Hotelben Sárváron. Értesüléseink szerint az egész szállodát kibérelték a mintegy kétszáz önálló bírósági végrehajtónak és kísérőiknek, szórakoztatásukról pedig neves énekesek és zenészek gondoskodtak.

Információink szerint a közgyűlést egyébként nem sikerült szabályosan lebonyolítani, így az sem zárható ki, hogy csupán egy drága mulatságot tartott a köztestület. Krejniker Miklós erre úgy reagált: tulajdonképpen nem közgyűlést tartottak, hanem ünnepeltek. Ezzel azonban homlokegyenest mást állít a testület kommunikációját ellátó cég, amelynek munkatársa határozottan állítja, hogy a háromnapos esemény közgyűlés volt.

Egyelőre nem tudni, hogy a rendezvény összesen mennyi pénzbe került, a kamara holnapra ígért tájékoztatást az ügyben. A luxushotel honlapja alapján azonban a találkozó nem lehetett olcsó, a szálloda ugyanis megkéri a kényelem árát. A világhálón elérhető adatok szerint egy kétszemélyes szobáért csaknem 150 ezer forintot kérnek két éjszakára, ami azt jelenti, hogy óvatos becslések szerint is legalább 30 millió forintba kerülhetett a rendezvény a fellépők és a programok költsége nélkül.”

A Szabad Riport megjegyzése ezen ügy kapcsán:

Krejniker, a végrehajtók volt elnöke szerint ez az ügy “vicces történet”. Igen, minden bizonnyal az, ha ő mondja, – nagy valószínűséggel csakis a mulatság és a cirkusz kedvéért tartott az első tárgyalás több mint 4 órát.

És ezen az alapon Krejniker elmúlt 20 évnyi tevékenysége is meglehetősen “vicces” lehetett, – azzal a példátlan fosztogatással egybekötve, amelyben a bankok és multiszolgáltatók inspirálására, – Krejniker vezetésével a végrehajtók, – a magyar emberek tízezreitől vették el minden vagyonát; – pénzét, autóját, lakását, otthonát. – Tették őket földönfutóvá, hajléktalanná.

S nem egy közülük a saját kilakoltatása közben vesztette életét. – Ez is bizonyára neki rendkívül “vicces”. – Nekünk annál kevésbé.

De tele vagyunk még hasonló “vicces történetekkel” a fővégrehajtó elmúlt 20 évéből.

Mint, ahogy azt is eléggé lazán és vidáman kezelik, – hogy a végrehajtók tízmilliókat költenek el egy-egy luxus hétvégéjükre a sárvári Spirit Hotelben, vagy egzotikus nyaralásokon vesznek részt, mint például pár éve Las Vegasban, – élményrepüléssel egybekötve és a többi…miközben 4 millió szegény van az országban, – s azok a családok, akiket a végrehajtók kifosztottak, – a gyermekeikkel együtt éheznek!

No, de az MBVK volt elnökének, egyelőre mégis csak igaza van; Rendkívül “vicces”, sőt nevetséges, hogy a magyar emberek eddig hagyták hogy így kiforgassák és kifosszák őket mindenükből. – De az már nem lesz ennyire “vicces”, amikor a nép azt mondja majd; “Elég!”

Akkor majd elszáll, a végrehajtó úr minden humorérzéke.

Mint, ahogy akkor is, – amikor Krejniker Miklósnak teljes körű vagyonnyilatkozatot kell tennie majd, – (mind a saját maga, mind a családja és üzleti befektetési tekintetében), – arról, hogy milyen vagyona keletkezett a végrehajtói praxisa alatt, s mindezt miből is finanszírozta?

Mert bizony úgy tűnik, hogy elkezdődött egy olyan folyamat, – melyben a politikai akarat is egyre inkább figyelembe veszi a kifosztott magyar nép elvárásait és igazságvágyát, – s ezeket az igazságszolgáltatásban is érvényesíteni fogja.

Fort András/SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.