Putyin elnök munkalátogatása Belorussziában – Képriport

41d4ff215956b7d826e0

Még a ülés előtt: A képen az Eurázsiai Unió államfői, valamint Petro Porosenko ukrán elnök és az Európai Unió képviselői láthatók.

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, munkalátogatást tett Belorusszia fővárosában Minszkben, 204. augusztus 26.-án.

41d4ff215101887f6da6

A Vámunió államfőinek és az ukrán elnök, Petro Porosenkonak találkozója, – az Európai Unió képviselőinek jelenlétében

Itt részt vett az Eurázsiai Vámunió államfőinek soros tanácskozásán, – valamint a Vámunió vezetőinek és az ukrán elnöknek, s az Európai Unió képviselőinek találkozóján.

41d4ff2475c127f24918

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin, – a Vámunió államfőinek és az ukrán elnök, Petro Porosenkonak találkozóján, – az Európai Unió képviselőinek jelenlétében.

41d4ff246d7ea5b50ce1

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin, – a Vámunió államfőinek és az ukrán elnök, Petro Porosenkonak találkozóján, – az Európai Unió képviselőinek jelenlétében.

41d4ff3e5aedb6525aa7

Nurszultan Nazarbajev, Kazahsztán, – Alexander Lukasenko, Fehéroroszország, és Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke, – az Eurázsiai Vámunió soros államfői találkozóján

A találkozó után, az orosz elnök pozitívnak minősítette ukrán kollégájával, Petro Porosenkóval folytatott megbeszéléseket.

41d4ff45debd3d0475ab

Putyin válaszol az újságírók kérdéseire, a tanácskozás befejezése után

“Igaz, nem tudom, hogy mi lesz ennek a vége” – mondta az újságíróknak Putyin, – “De mindenesetre lehetőségünk volt még egyszer megfogalmazni aggályainkat”

41d4ff45e1c3cafbb7ff

Putyin válaszol az újságírók kérdéseire, a tanácskozás befejezése után

Az elnök kiemelte, hogy Oroszország mindent meg fog tenni az ukrajnai vérontás beszüntetése és a békés rendezés érdekében. Putyin elmondta, hogy a megbeszéléseken megállapodást értek el a kelet-ukrajnai lakosságnak nyújtandó orosz humanitárius segélyről.

“Az Oroszország, Ukrajna és az EU képviselőiből alakított tárgyaló csoport, – a legrövidebb időn beleül összeül” – közölte később a médiával az orosz államfő sajtótitkára, Dmitrij Peszkov.

Szerkesztőségünk megjegyzése: A kétoldalú tárgyalásokat, s azok eredményeit, – keményen bírálják mindkét oldalon. Ám azonban van egy konkrétum is: Úgy néz ki, hogy Putyinnak sikerült megállapodást kicsikarnia az orosz humanitárius segélyekről, s újabb “Fehér konvoj” indulhat Kelet-Ukrajna sokat szenvedett népének. – S ennek, elképzelhető, hogy az ukrán fél nem fog gátat vetni. – Persze, nyugtával dicsérjük majd a napot.

Mindezek alatt Donbassz földjén, még mindig dörögnek a fegyverek…

Források: Oroszország Elnökének Sajtó- és Információs Hivatala / Kremlin.ruOroszország Hangja

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: CIKKEK, HÍREK, KÜLFÖLD, RIPORTOK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.