Vegyifegyverek és “külön akciózás”

vegyifegyverDNK: ukrán erőstruktúrák vegyi fegyvert alkalmaznak
Ukrán erőstruktúrák vegyi fegyvert alkalmaznak az ukrajnai Donyeck megyében – hangoztatta a Baltkom lettországi rádióállomás adásában az egyoldalúan kikiáltott Donyecki Népköztársaság (DNK) Legfelsőbb Tanácsának tagja, Miroszlav Rudenko.

Július elején a felkelők közölték, hogy az ukrán hadsereg ismeretlen vegyi fegyvert alkalmazott a Szlavjanszk elővárosában, Szemenivka településen.
Már Odesszában is felhasználtak ismeretlen harcanyagokat a fasiszták, a könnygáz mellett a Szakszervezetek Házában rekedt emberekkel szemben, miközben rájuk gyújtották az épületet.
Aztán meg júniusban a “Tv Zvezda” értesülései szerint a kramatorszki repülőtér egyik-nem régen a milicia kezére került-raktárában vegyi fegyver robbanófejeket találtak. (A vegyi gránátokat csöves tüzérséggel lehet célba juttatni.)

Ide tartozik az is, hogy a vegyi üzemeket szándékosan támadják rakétákkal amivel az ott dolgozókat a környéken lakókat mérgezték, és nem mellékesen környezeti katasztrófát idéztek elő. Ez már a “sima” háborús bűncselekményen is túlmutat. ez már emberiség elleni bűntett. Valószínű, hogy több ezer tonnányi felrobbantott klórgáz aligha marad az adott város felet, vagy az ország határon megáll, belépési engedélyt kérve, és ez csupán egyetlen vegyi üzem egyetlen mérgező anyaga. Ám sajnálatosan nem egyetlen ilyen üzemet szórtak meg rakétákkal, és nem csupán ennyi méreg szabadult ki. Abba már nem is merünk belegondolni, hogy az atom erőművek is avatatlan és idegen (zömmel fasiszta, és velük szövetséges amerikai) kézen vannak, ha ezek is megsérülnek, akkor az EU elmehet a követ lapátolni a bojkottjával együtt.
Nehéz lövegek nemcsak lakónegyedeket sújtanak. Vegyi üzemek is veszélybe kerültek. Egy pontos találat, és a halálos veszélynek lesz kitéve nemcsak Kelet-Ukrajna, hanem attól több száz kilométerre fekvő terület is, – mondja Pavel Brikov, a műtrágyát, ammóniát és polimer terméket gyártó Sztirol társaság sajtótitkára.

UkraineUkrajnában a humanitárius katasztrófához ökológiai is járulhat
A horlivkai vegyi üzemben máig tárolják az ún. vérmérget – mono-nitro-klórbenzol vegyületet. Ha figyelembe vesszük a szélrózsát, a fertőzés minimum 300 kilométeres sugárban elterjedhet, vagyis az Azovi-tenger vizére és a tengerbe ömlő folyók medencéjére is. A vegyület a második veszélyességi osztályba sorolandó. A légzőszerveken át bekerül a vérbe és ott megmérgezi az ember minden szervét. Az ember számára ez halálos kimenetelt jelent. Korábban hírek jelentek meg arról, hogy a vegyi üzem területét aláaknázták. A médiák jelentik, hogy fennáll a robbantás veszélye, ami beláthatatlan következményekkel járhat.
Azonkívül a térségen át halad a világ legnagyobb ammóniavezetéke. Az ammónia vízben oldva maró lúggá válik. A koncentráció óriási lenne, az ammónia önmagában is rendkívül mérgező és tűzveszélyes. És mivel gázvezetékről van szó, hatalmas tűz is elképzelhető. A tűz következményei óriási területre kiterjedhetnek.

Mit takar a “külön akciózás”?
Azonkívül jogvédőktől kaptak információkat arról, hogy olyan eseteket észleltek, amikor az ország keleti részén folyó külön akció során a rendfenntartós szervek megsértették az emberei jogokat. Egyebek között polgári személyeket magyarázat nélkül feltartóztatnak, megverik őket és nagyon rossz feltételek mellett tartják őket fogva.
Korábban pedig mint kiderült, legalábbis az ukrán büntető alakulatok vezetése hivatalosan is elismerte, hogy az ország keleti részén folytatott úgy nevezett különakciókban külföldi állampolgárok vesznek részt. Ezt a “külön akció” sajtótisztje, Alekszej Dmitraskovszkij jelentette be. A bajt tetézendő Petro Porosenko ukrán elnök rendeletet írt alá, amelyikben engedélyezte a rendőrségnek, hogy az ország keleti részén folyó külön akció övezetében figyelmeztetés nélkül alkalmazhat speciális eszközöket és fegyvert – közölte az ukrán elnök sajtószolgálata.

Összeállította Audie – Szabad Riport
forrás: Oroszország Hangja

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: KÜLFÖLD, RIPORTOK
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.