Varjúkárogás – fő az orosz ellenesség

varjak_foto_Pistimester123A varjúnak az a dolga, hogy károgjon – mindegy mit, de az hangos legyen
A VG (Világgazdaság) kürtölte szét a Pünkösdi király alkohol mámorában vizionált képét, melyet olyan hasonló szavahihetőségű mainstream média munkatársak is osztottak ezerrel, – no nem a hivatalosan -, csak közösségi oldalakon, miszerint orosz hadoszlop hatolt be ukrán területre. Azonban az éles szemű médiások egyetlen hiteles felvétellel, vagy bármi bizonyítékkal sem tudták alátámasztani állításukat.
Külföldi újságírók – köztük a The Guardian és a Daily Telegraph című brit lapok tudósítói – számoltak be közösségi portálokon arról, hogy … a saját szemükkel látták, amint a harcjárművek behatolnak Ukrajna területére. – Talán ők is bevodkáztak;
Csak megjegyezzük. hogy amúgy jóformán egyetlen mainstream lap külföldi újságírója nem merészkedik a háborús övezetbe, így nem is csoda, hogy nincsen semmiről sem hiteles bizonyítékuk. (Amiről meg mégis lenne, azt úgy sem hozhatnák le, ha nem passzol bele az elvárt irányvonalba.) Persze ez érthető is mert amúgy az ukrán vezetés kifejezetten vadászik minden tudósítóra, különösen a bátor orosz fotósokra és TV stábokra. Akik mégis oda is merészkednek, nem tudni meddig jutnak épp bőrrel. Az éles szemű nyugati  újságírók természetesen maguk sem lépték át az urán határt, csak az orosz részről károgtak.

További dezinformáló varjak:
Az ukrán hírszerzés is megerősítette, hogy orosz jelzésű és rendszámú katonai járművek hatoltak be Ukrajna területére az átmenetileg lezárt, a szakadárok által ellenőrzött területen lévő Izvarine határátkelőnél. Ez a hírszerzés még a fősodornál is jobban hazudik, különben még árulással vádolná meg őket a junta.

fehér_konvoj

A Fehér konvoj az egyetlen valódi menetoszlop, amit elő fordult az orosz-ukrán határ környékén, – de ezt elég nehéz összetéveszteni mással.

Az ukrán fegyveres erők tüzérsége megsemmisítette annak az orosz harcjárműoszlopnak a nagy részét, amely péntekre virradó éjjel hatolt be Ukrajna területére a kelet-ukrajnai Izvarine határátkelőnél – közölte Petro Porosenko zsidó pénzmágnás és juntafőnök telefonon David Cameron brit miniszterelnökkel. – Ez már a vágyálmok és víziók kategóriájába sorolható, nincs mit beszélni róla. A nem létező konvoj úgy meg lett semmisítve, hogy egy fotóra való se maradt belőle, sőt nyom nélkül el is párologtatták, mintha ott se lett volna.
Philip Hammond brit külügyminiszter nem sokkal korábban a BBC-nek Brüsszelből nyilatkozva kijelentette: ha valóban vannak orosz katonák vagy harci járművek Kelet-Ukrajnában, haladéktalanul távozniuk kell onnan, különben “nagyon súlyos következményekkel” kell számolni. Hammond szerint a helyzet “nagyon veszélyessé válhat”. Ez már a súlytalan fenyegetés és fogvicsorgatás helye, bár jóval visszafogottabb a piás juntafőnökénél.
Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár is megerősítette, hogy orosz behatolás történt Ukrajnába péntekre virradó éjjel. – Biztosan ők is a saját szemükkel látták.

Az ukrán elnöki sajtószolgálat tájékoztatása szerint Cameron “határozott és következetes” támogatásáról biztosította Ukrajnát és Porosenko elnök tevékenységét. Végül pedig jön az lemaradhatatlan a PR. mely támogatás legalább annyira üres, és hamis, mint a bizonyítékok nélküli vagdalkozások és fenyegetőzések.

Ám ez lényegében egy nagyon súlyos mondat, hiszen ezek a fenyegetőző és dezinformáló varjak, nem mást, mint civilek tömeges lemészárlását, genocídiumot, világméretű környezeti katasztrófát támogatnak teljes mellszélességgel. ÉS  még büszkék is rá???

Kinek higgyünk? – ha már a szemünknek se.
Hát a bizonyítékoknak, már ha vannak
Az oroszok természetesen tagadnak – s valószínűleg joggal, mert a nyugat eddig egyetlen vádaskodását sem tudta hitelt érdemlően bizonyítani.
“Nem létezik semmilyen orosz hadoszlop, amely éjjel vagy akár nappal átlépte volna az orosz-ukrán határt” – mondta a védelmi tárca szóvivője, Igor Konasenkov vezérőrnagy.
A védelmi tárca szóvivője egyúttal reményét fejezte ki, hogy az ukrán hadsereg “egy fantomot semmisített meg, és nem menekülteket vagy a saját katonáit”. – Ez pedig sajnos nem volt egy alaptalan megjegyzés, mivel a menekülő civileket előszeretettel támadják rakétákkal.
Hammond: “…ha valóban vannak orosz katonák vagy harci járművek Kelet-Ukrajnában…” – mert hát ugye, azért lehet, hogy esetleg mégsem, és mi is csak úgy hallottuk, hogy mondta valaki, hogy látta, amikor mesélték valahol …
Caitlin Hayden szóvivő: Egyelőre nem tudja megerősíteni a washingtoni Fehér Ház azokat a jelentéseket, amelyek szerint orosz katonai járművek hatoltak be Ukrajnába, és ezeket az ukrán oldalon harcképtelenné tették. És még nem sikerült erre sem fabrikálni valami bizonyítéknak látszó fotoshop-os komoly névtelen bizonyítékot, biztosan azért, mert még mindig a maláj gép bizonyítékait próbálják legyártani.

Hab a tortán
Végére hagytuk a legszebbet, hiszen a fehér házi súlytalan és alaptalan károgása hallatán, már csak nevetni tudunk:
Az Egyesült Államok ismételten arra szólítja fel Oroszországot, hogy hagyjon fel kelet-ukrajnai destabilizáló, törvényellenes tevékenységével, és tartsa tiszteletben szomszédjának területi épségét – jelentette ki az MTI-nek a Pentagon szóvivője.
Eileen M. Lainez közölte, Washington álláspontja az, hogy Moszkva megsértette a nemzetközi jogot.

Károgja mindezt egy olyan terrorista banda – ez maga az USA vezetés – ami hadseregével, zsoldosaival és terror szervezeteivel a világot lerohanta, s teszi ezt mai napig, ha zsidó pénzoligarcháinak üzleti érdeke úgy kívánja. Civileket bombáz, államfőket sároz be, de  befeketít bárki mást is, kormányokat buktat, országokat száll meg felforgatókat küld a világ bármely országába. Magasról tesz az általa oly fennen hirdetett “demokráciára” és a civil érdekekre, még a saját országában is. Számtalanszor gázolt le országhatárokat, sértett meg nemzetközi egyezményeket, országok szuverenitását még a saját szövetségesei érdekét sem kímélve, ha saját pénzoligarchiái érdekéről volt szó. Ám ugyanakkor néma kusssban szemléli a népirtásokat, ha nem épp saját maga követi el azokat. Mindent saját érdekei mentén. Szóval az USA vezetésnek az égvilágon semmiféle alapja nem létezik más országokat sem elítélni, se kioktatni semmiről de főleg nem mások szuverenitásának tiszteletben tartásáról, nemzetközi egyezmények betartásáról.
Arról nem is szólva, hogy a világra szabadított (pénzelt és kiképzett) egy halom terrorista szervezetet, bérgyilkos hordát, egyebek között Ukrajnában!

Szász Gerda – Szabad Riport

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: ELEMZÉSEK / ÖSSZEFOGLALÓK, KÜLFÖLD, Szász Gerda
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.