Az Ebola egy átverés? – De az biztos: Pánik és káosz

Az Ebola egy átverés 1

Így kezelik az Ebola betegeket – Részlet a lenti videóból

Ebolával szennyezett véres lepedőket raboltak egy kórházból – Erősebben terjed a járvány…

“Fegyveresek támadtak meg egy egészségügyi központot Monroviában, Libéria fővárosában, ahol Ebola-fertőzötteket kezeltek.

A francia hírügynökség szerint az akciót követően 29 beteg szökött meg, más források csak 20-ról tudnak. A támadók kifosztották az épületet, egyebek mellett véres lepedőket vittek el, az egészségügyi hatóságok ezért a járvány erős terjedésétől tartanak.

A támadók úgy vélik, hogy az Ebola nem vírus, mindössze egy Nyugat által terjesztett átverés.”

“A támadók betörték az ajtókat és kifosztották a helyiségeket. A betegek mind elmenekültek” – mondta Rebecca Wesseh, aki szemtanúja volt a vasárnapra virradó éjjel történteknek. Szavait megerősítették környékbeli lakosok és a libériai egészségügyi dolgozók szövetségének főtitkára, George Williams is. Elmondása szerint 29 Ebola-beteget vettek fel előzetes kezelésre a központba, hogy azután kórházba szállítsák őket.

Az Ebola-teszten mind pozitívnak bizonyultak… “A többségükben fiatalokat erőszakkal kényszerítették be az Ebola-központnak otthont adó, Monrovia külterületén álló gimnáziumba” – folytatta Rebecca Wesseh. – “Ellen Johnson Sirleaf államfővel szemben ellenséges szavakat kiáltoztak és azt, hogy az országban “nincsenek ebolások”. Az erőszakos behurcolás miatt szöktek el a betegek és rajtuk kívül ápolók is” – tette hozzá.

Az 1976-os megjelenése óta a mostani a legsúlyosabb Ebola-járvány, – az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint eddig 1145 halálos áldozata van: 413 Libériában, 380 Guineában, 348 Sierra Leonéban és négy Nigériában.

Az Ebola egy átverés 3

Így temetik az Ebola áldozatait

A járvány vérrel és más testnedvvel terjed. A betegség tünetei közé tartozik egyebek közt a hirtelen felszökő láz, a hasmenés, hányás és bizonyos esetekben belső vérzés. A vírus hatására összeomlik a szervezet véralvasztó képessége, fellép az elvérzés veszélye, majd a betegség végzetessé válik. Az Ebola-vírust a Kongó egyik mellékfolyója után nevezték el, ahol a kórokozót felfedezték.

Azt természetesen senki nem tudja bizonyítani, hogy az Ebola átverés, vagy nem, – s nagy valószínűséggel, soha nem is derül ki. Egy azonban biztos: Az Ebola fegyverként használva, hihetetlen károkat okozhat a célponttá vált országokban. Kiirthatja a népesség akár 90 százalékát. Ehhez Afrika, akár kísérleti terep is lehet, – mint már annyi más járvány esetében is valószínűsítik egyes jelentések és az azokból kialakult összeesküvés elméletek. – Biztosat persze senki nem tud, – csak a halottak szaporodnak.

Mindezek mellett a súlyos járványveszélyre való hivatkozás (a fent is említett pánik és káosz megelőzésére), – nem akármilyen hatásos indok lehet egy-egy társadalomban a legszigorúbb biztonsági intézkedések; a statárium (martial law / katonai közigazgatás) bevezetéséhez.

A legfrissebb hírek szerint az Ebola eljutott már Európába is. Spanyolországban az Ebola-vírus tüneteivel kórházba szállítottak egy nigériai menekültet Alicantéban. Néhány nappal ezelőtt simán besétált a Schengeni határon. Karanténba helyezték. Ki tudja, előtte hány emberrel érintkezett.

Nos, ha Európába eljut, eljuthat máshova, – esetleg olyan helyekre is, ahol a helyi viszonyok miatt nagyon nehéz az alapvető higiénia betartása. Humanitárius válságövezetekbe – háborús zónákba, ahol a halottak miatt amúgy is fokozott a fertőzésveszély.

Ha tehát ez a vírus valamilyen módon a föld háborús övezeteibe is eljut, – s a háborúk mellé járványok is társulnak, – akkor elmondhatjuk; valóban az lesz a Pokol kapuja…

A Pokol kapuja

Szabad Riport – Bal-Rad

Források: Medical Online – MTI – Videó: Euronews – SzRTI archivum
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.