Ezek a fránya radarok! – Riasztást kaptak a Gripenek

Illusztráció - gripen Forrás- honvedelem.hu

– Hírek, vélemények –

A Honvédelmi Minisztérium közleménye: “Augusztus 11-én, hétfőn délután egy brit felségjelzésű Airbus A320 típusú utasszállító repülőgép, – polgári irányítással való rádiókapcsolat nélkül érte el hazánk légterét. A gép az Egyesült Királyság−Törökország útvonalon haladva, már Németország és Ausztria felett sem kommunikált a légiirányítással, ezért a NATO Légiirányítási Központ 17:36 órakor alfa-riasztást rendelt el.

A Magyar Honvédség készenlétben lévő JAS−39 típusú Gripen géppárja 17:42-kor felszállt ugyan, de a brit gép 17:45-kor felvette a rádiókapcsolatot a polgári légiirányítással, így a Gripeneket visszarendelték. A civil utasszállító ezt követően a repülési tervnek megfelelő útvonalon elhagyta hazánk légterét.”

british-airways-airbus-A320-fsx1

SzRTI/B-R vélemény: Légtérfigyelő önkénteseink Közép-Magyarország területén többször észleltek olyan repülőgépet, – mely nem volt bejelentkezve a radaron. (Vagyis az internetes radarernyőn nem volt látható a sziluettje, s feltevésünk szerint, lehet, hogy a polgári légiirányítás sem látta). – Legutóbb egy C-17-es Globemaster-t észleltek, (sajnos felségjelzése nem volt felismerhető). – De előfordult, hogy egy szintén nem azonosítható B-747-es szállt le Ferihegyen.

Viszont önkénteseink már jó ismeretségben vannak a Cargolux Jumbo Jet-jeivel, melyek rendszeresen közlekednek a Budapest-Baku útvonalon. (Vajon mi lehet olyan fontos, hogy cargoval, repülőgéppel szállítják ilyen távolságra?- távolságból?) – Bár rendszerint ezen járatok bejelentkezése is igencsak hiányos, s barátainknak olykor némileg hosszabb időbe telt megállapítani a repülőgép kiindulási helyét és útvonalát. – Volt olyan is, hogy teljesen kikerülte Románia légterét.

Illusztráció - A Cargolux Ferihegyen

Érdekesség a légtérfigyeléssel kapcsolatban: szabad szemmel egy kisebb magaslatról is lehet észlelni a 60 km-es vízszintes távolságban a 10 ezer méteren fent húzó gépet, – látcsővel pedig ez a távolság akár 100 km is lehet. Ez a képzeletbeli kör csak egyik sugara. – Így a belátható tér átmérője körkörösen; akár 200 kilométer. – Ha pedig még egy laptoppal kezünkben követjük a radart is, – sok érdekes dolgot tapasztalhatunk Magyarország fölött.

(És igen meglepő információkhoz juthatunk még a Chemtrail ügyekben is).

SzRTI/B-R

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.