Stop a végrehajtóknak!

Nem tiltathatják le a végrehajtók a devizaadósok munkabérét – mondta a Magyar Nemzetnek Patyi Gergely igazságügyi államtitkár. Azt is hozzátette: a végrehajtóknak meg kell szüntetniük a munkabérletiltásokat a devizahiteles-törvény értelmében.

Nem tiltathatják le a végrehajtók a devizaadósok munkabérét. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó igazságügyi államtitkár szerint a devizahiteles-törvény egyértelműen kimondja, hogy a munkabérletiltást fel kell oldani, ha azt az adós kérelmezi a végrehajtónál. Patyi Gergely azt mondta, vizsgálni fogják, hogy a jogszabályoknak megfelelően jár-e el a végrehajtói, közjegyzői és ügyvédi kamara.

Patyi Gergely azt is elmondta: a végrehajtóknak meg kell szüntetniük a munkabérletiltásokat a devizahiteles-törvény értelmében. Hozzátette: a kamarának jeleznie kellett volna az adósoknak, hogy mit kell tenniük. Az államtitkár szerint a devizahitelesek joggal várták el, hogy a végrehajtó automatikusan felfüggeszti a velük szemben indult eljárást. (MNO – HírTv)

Bal-Rad komm: És a gőgös végrehajtó urak is tudnak arról, hogy mit kellene tenniük? – Vagy a kormányzat csak továbbra is a levegőbe beszél, – miközben a Végrehajtói Kamara lényegében azt csinál, amit csak akar?

Példa erre, ahogyan korábban is írtuk: “A devizahiteles-törvény ellenére nem függesztik fel a végrehajtók azokat az eljárásokat, amelyeket külföldi székhelyű pénzintézetek kezdeményeztek magyar adósokkal szemben. Az Igazságügyi Minisztérium szerint viszont nincs kivételezett bank, a törvény minden pénzintézetre kiterjed.”

És eljött az ideje annak is, hogy a közjegyzőkkel kapcsolatban is vizsgálódni kezdjen az Igazságügyi Minisztérium.

A közjegyzők ugyanis a legjobban kereső vállalkozók manapság hazánkban. Vállalkozók! – Egy devizahiteles és számlaadós válsággal küszködő országban, amikor százezrek néznek szembe az otthonvesztés rémével. – Már csak ezért is érdemes a közjegyzők körmére is nézni.

B-R

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.