Megint mi fizetjük meg drágán, – az Oroszország elleni kereskedelmi szankciók árát

A Transzszibéria Légi folyosó

A Transzszibéria Légi folyosó

…”Mert, ami ezek után következik, – keményen beletúr a zsebünkbe…”

A Nyugat által kezdeményezett Oroszország ellenes kereskedelmi háborúnak, – megint csak az átlag ember issza meg a levét. Legyen az középosztálybéli, vagy szegény, – mind fizetni fog, mint a katonatiszt. Mert a szankciók most már légi és a földi közlekedésre, a mezőgazdasági áruk kereskedelmére, – nota bene végső soron a termelésre is, – de még az üzemanyagok árára is kihatással lesznek.

1. Csapás a légi közlekedésre

Az Aeroflot fapados leányvállalatának, a Dobroljot összes járatának a felfüggesztése után, (mely egyértelműen az uniós szankciók áldozata), – válaszul az orosz fél azt fontolgatja, – hogy lezárja az Unió légitársaságai előtt a Transzszibéria légi folyosót, – mely a legrövidebb út Európából a Távol-keletre.

A Szibériát kikerülő légiút hatalmas többletköltséget fog jelenteni a Nyugat légitársaságainak, a német nemzeti légitársaság a Lufthansa már be is jelentette; egymilliárd eurós veszteséget fog elkönyvelni amiatt, hogy nem repülhetnek át gépei Szibéria fölött. De hatalmas veszteségekre számíthat a British Airways és az Air France is. – Ezek a veszteségek pedig tovább fognak gyűrűzni az összes érintett állam gazdaságában, – egyre erősebb hullámokat vetve.

No, de értük azért nem fogunk krokodil könnyeket hullatni. -Mert van nekünk elég bajunk, az övékét oldják meg ők, – de, ha lehet ne az általunk is befizetett pénzekből, melyet majd az uniós kompenzációként akarnak majd cserébe fölvenni.

1. A lengyel gazdáknak végük?

A lengyel gazdáknak végük

A lengyel gazdáknak végük?

Nos Közép-Európára tekintve, egy még rosszabb helyzet körvonalazódása tapasztalható. Mert a lengyelek után, már nekünk magyaroknak is lesz rövidesen személyes veszteségünk, – sőt az igazi veszteségeket csak ezek után könyvelhetjük majd el, – nem is elsősorban a magyar állam, hanem maga a kisember, az átlagpolgár.

Moszkva augusztus 1-jével megtiltotta a Lengyelországból származó zöldségek és gyümölcsök bevitelét Oroszországba. – Ez viszont nagyon érzékenyen érinti a lengyel gazdákat. Lengyelország Európa legnagyobb almatermelője és a termésének legnagyobb részét eddig az orosz piacra szállította. 2013-ban, több mint 320 millió euróért adtak el gyümölcsöt Oroszországnak. A lengyel mezőgazdaság, – ha eddig nem volt; most kerül válságba. – S ezzel lényegében a lengyel mezőgazdaságot a padlóra küldheti Oroszország, – hiszen nem lesz kinek eladni a terményeiket, – s egyszerűen rajtuk rohad.

Ám ez a hirtelen jött mezőgazdasági túltermelési válság, – nemcsak Lengyelországot érinti, – de érintheti egész Közép-Európát is. Magyarországra szintén kihathatnak ezek a szankciók! Oroszország megtilthatja a magyar gyümölcsök exportját is.

Magyarország zöldségből és gyümölcsből, az exportjának majd a 8 %-t szállítja Oroszországba, mintegy 30 milliárd forint értékben. – S ennek a bevételnek az elmaradása, s a hihetetlen mennyiségű áru rohamos minőségcsökkenése a nyári melegben, – nagy károkat okozhat a magyar gazdáknak. Nagyságrendekkel nagyobbat, mint amennyi a bevételük lett volna. És a zöldség-gyümölcs kivitelének tilalma, ki tudja mivel folytatódhat.

Nos folytatódik is, ahogyan itt lejjebb olvashatjuk. Mert, ami ezek után következik, – keményen beletúr a zsebünkbe. – Mégpedig az üzemanyagok tekintetében. Mert már nemcsak a nagykereskedelemben, hanem az üzemanyagok kiskereskedelmében is egyeduralkodóvá válik a hihetetlenül pénzéhes MOL.

3. Vége az olcsóbb üzemanyagnak – Elmegy Közép-Európából a LUKOIL

5792214847_968df36251_b

Vége az olcsóbb üzemanyagnak – Elmegy Közép-Európából a LUKOIL

A LUKOIL megállapodást írt alá a magyar MOL Nyrt.-vel és Norm Benzinkút Kft-vel, amely értelmében 138 töltőállomást ad el Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon.

A tranzakciókat az év végéig valósítják meg. Az összegeket nem hozták nyilvánosságra. A MOL Nyrt. leányvállalata, a Slovnaft Ceska Republica a LUKOIL 44 benzinkútját veszi meg Csehországban. A Norm Benzinkút 75 töltőállomást vásárol Magyarországon, és 19-t Szlovákiában.

Korábban a LUKOIL az osztrák AMIC Energy Management GmbH-nak adta el az Ukrajnában levő benzinkútjait. Ennek okául az szolgált, hogy a radikális Jobb Szektor blokkolta a töltőállomásokat, és az, hogy a kőolajtermékek értékesítése Ukrajnában 42%-kal csökkent.

A Lukoil Magyarország Kft. a magyarországi üzemanyag-kiskereskedelmi piac ötödik legnagyobb szereplője volt. A társaság 2003-ban jelent meg Magyarországon, növekedése részeként 2008-ban megvásárolta a Jet-kúthálózatot a Conocótól. Részben romániai és bulgáriai finomítóiból érkezett áruval látta el a hazai piacot.

Tavaly 75 töltőállomást üzemeltetett, de a cégbírósági adatok szerint 81 telephelye van – ez nem mind benzinkút. A Lukoil, szemben a hazai üzemanyag-kiskereskedők többségével, két, kisebb egység kivételével maga foglalkoztatta a töltőállomások dolgozóit. – Talán éppen ez volt az oka annak, hogy a LUKOIL kutak általában tiszták, rendezettek voltak, sok helyen eldobható műanyag kesztyűt adtak a tankoláshoz.

A magyar autósok előszeretettel is tankoltak a LUKOIL állomásain, hiszen, ott általában 10 Ft-al olcsóbban vásároltak, mint a MOL-nál, ráadásul barátságosabb és rendezettebb körülmények között. – A LUKOIL-nál vásárolt üzemanyag is jó minőségű volt.

Ettől szabadítottak meg minket sikeresen az Oroszországot célzó szankciók, – melyek bár még a LUKOIL-t nem érintik közvetlenül, – de nagy valószínűséggel fogják.

Várhat ránk a MOL pénzéhsége, a méregdrága kútjainak még méregdrágább szolgáltatásai, toalettjei, éttermei, – hihetetlenül horribilis árakon. – A fent említett tranzakció létrejöttével a Mol csoport piaci pozíciója tovább erősödik, – az országban lassan mindent visz. És ráadásul a vezérigazgató kijelentéseiből arra következtethetünk, – hogy még több és még több kutat vásárolnak fel, lassan egyeduralkodóként az egekbe felverve az üzemanyagok árát.

De nehogy aztán egyszer, ahogy a Jobb Szektor a LUKOIL-t, – a MOLT-t is blokkolják majd sorozatosan az üzemanyagárakkal elégedetlen autósok, kamionosok.

Bal-Rad

Források: MTI – Russia Today – Oroszország Hangja – Világgazdaság – Euronews – B-R archivum
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, CIKKEK, ELEMZÉSEK / ÖSSZEFOGLALÓK, HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.