Az igazság máris utat tör?

Cionista hiénakórus
Úgy tűnik, oszlik a mesterséges köd, és csitul a szándékosan keltett maláj gép körüli hisztéria.
A Boeing 777-es alig zuhant le, az ukrán és a az amerikai vezetés egymást tiporva igyekeztek az Oroszországot befeketítő hazugságaikat világra röfögni. Saját felelősségüket, mely ehhez a tragédiához is elvezett természetesen tagadják, vagy elhallgatják. Ez egyiküktől se nem szokatlan, se nem idegen. Az egy alomból valók közt ez már csak így megy. Természetesen a britek is csatlakoztak kórushoz. Ahogy minden fősodratú média.
Ennél meglepőbb volt az ausztrál Tony Abbott hasonló sugallatú reakciója. Sőt a megnyilvánulásokból úgy tűnt, még a malájok is hajlanak erre az egyébként alaptalan verzióra.

Pofátlan hazugság hegyek
A folyamatos ködösítés és hazugság áradat célja a háború és a gép katasztrófa minden felelősségének áttolása Új-Oroszországra és az Orosz Föderációra.
fabrikált_lehallgatási_video_elcseszveEhhez nem átallottak nemtelen eszközöket is felhasználni, mint önkényesen összevágott rádióforgalmazásokból kamufelvétel fabrikálása, (ez a „bizonyíték” a rossz dátumozáson bukott meg.) továbbá a NATO megkezdte Új-Oroszország hadüzenet nélküli megszállását is felbuzdulva ezen eseten.

sufnituningDe ennek a lejárató hadműveletnek a része volt, hogy megvádolták Új-Oroszország milicistáit hullarablással, a bizonyítékok és a holttestek eltüntetésével.
A bizonyítékok nélküli rágalmazás más verziójában, először a milíciára próbálták terelni a gyanút, hogy egy föld-levegő rakétát vetett be az utasszállító gép ellen, megfelelő felszerelés hiányában „sufnituning” eszközzel hajtva végre. Ezt a koholmányt végül nem csupán az orosz védelmi tárca, hanem meglepő módon a CNN megkérdezett katonai szakértője is cáfolta. Viszont azt állította, hogy az ukránoknak nem csak van ilyen rendszere, de még személyzete is van hozzá.
A fent említett hiéna kórus ekkor ismét az „akkor az oroszok lőtték le” nótára váltott vissza.

Miközben az ukrán terroristák vezetése, mélyen hallgat erről, hogy ők viszont rendelkeznek nagy magasságban, 10.000méter felett szálló gép kilövésére alkalmas rakéta rendszerrel és a működtetéséhez szükséges irányítószemélyzettel, melyet ráadásul és a műhold felvételek tanúsága szerint katasztrófa közelében működtettek is, valamint azt is elfelejtették a nyilvánossággal közölni, hogy legalább egy ukrán harci gép is a levegőben volt az utasszállító közelében véletlenül.
Az orosz és az amerikai műholdrendszer ezt rögzítette, ahogyan az aktív radarműködést is.

Újabb zavarkeltés is elhangzott az ukrán terrorista vezetés részéről, még pedig, hogy az Új-Oroszország területét védő milicisták, akadályozzák, illetve meggátolják a nemzetközi vizsgáló bizottság munkáját.
fekete_dobozok_2Ehhez képest a Euronews már tegnap este azt közölte, hogy a milícia példásan együtt működik a vizsgálatot végzőkkel, ma hajnalban pedig a következőkről tájékoztattak:
Már a malajziai hatóságoknál vannak a lezuhant utasszállító fekete dobozai. A Donyecki Köztársaság vezetője, Alekszandr Borodaj kedden hajnalban adta át az amúgy piros szerkezeteket a malajziai nyomozóknak, a Hollandia képviselőinek és az EBESZ szakértőinek.
fekete_dobozok_1A delegáció vezetője szerint a dobozok jó állapotban vannak, ha valamelyest meg is rongálódtak. Ránézésre mind a kettő sértetlen. Az eddig Torez mellett veszteglő hűtővagonok eközben elindultak a 298 áldozat holttestével először Donyeck majd Harkiv felé. Miután a legtöbb áldozat holland volt, felmerült, hogy az összes halottat oda viszik majd. Az EBESZ megfigyelői még indulás előtt bejárhatták a szerelvényt. Megrendülten fejezték ki elismerésüket azoknak, akik az utasok földi maradványait az elmúlt napokban egybegyűjtötték.

Korábban a Boeing katasztrófájának helyszínére igyekvő malajziai szakértő-csoport az ukrán légierő által nyitott tűz alá került. Ezt a szakértők autóját kísérő felkelők képviselője közölte. A malajziaiak kénytelenek voltak visszafordulni Doneckbe. Közben a Boeing utasainak holttesteit szállító szerelvény is megérkezett Doneckbe.

Az oroszok léptek elsőnek, bizonyítékokkal
Végül katasztrófa ügyben, az oroszok borítottak először. Tegnap este az orosz Védelmi Minisztérium, egy nyilvános sajtótájékoztatón, méghozzá műhold felvételekkel alátámasztva bemutatták, a rendelkezésükre álló bizonyítékokat.

(SouthFront.hu)
Egyúttal utaltak arra, hogy bár az amerikai fél még nem tárta fel a bizonyítékait, amire hivatkozva vádaskodik, holott az orosz katonai vezetésnek is tudomása van az épp a katasztrófa idején, az inkriminált ukrajnai terület felett tartózkodó amerikai műholdról. Ezért mindjárt kérték is, hogy az USA is bocsássa rendelkezésre a műhold által készítette felvételeket.
Az amerikaiak késlekedése bennünk – eddigi tapasztalataink alapján – egyet jelent a felvételek „fotosopos” machináció gyanúját kelt – mint a megrendezett bostoni maraton merényletnél.

A mai napon Robert Perry ismert amerikai újságíró, elemző közölte azt a hírt, miszerint az amerikai műholdak segítségével készített képek arról tanúskodnak, hogy ukrán katonák lőtték le a maláj utasszállítót. Az újságíró adatai szerint az amerikai hírszerzésnek vannak olyan fényképei, amelyek bebizonyítják, hogy a polgári repülőgép lelövetéséért az ukrán katonákra hárul a felelősség.

malájgép_légitámadás_SZU25De sajnos Perry nem hozta nyilvánosságra sem a fotókat, sem az informátor nevét, aki az amerikai hírszerzésben dolgozik, de megjegyzi, hogy ez egy megbízható forrás, mert korábban is kapott tőle megbízható információt hasonló helyzetben. Emiatt aztán kissé más a leányzó fekvése.

Nos, erre mindenesetre muszáj valami hivatalos amerikai választ adni, illetve bizonyítékokat is közzé tenni. (már ha közben végeznek a fotosopolással – bár reménykedjünk, hogy ezúttal elmarad a a bizonyíték hamisítás, mivel nem csak amerikai műholdas megfigyelés zajlott ugyanott ugyanakkor)
Nos, már meg is érkezett a hivatalos „cáfolat” a Pentagon szerint nem felel meg a valóságnak az a moszkvai állítás, hogy a Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj utasszállító közelében egy ukrán harci gép, feltehetően egy SU-25-ös „csatarepülőgép” repült a katasztrófa idején. Erre pedig jelenleg a Pentagon „bizonyítéka”nem más, mint Porosenko nyilatkozta a CNN-nek miszerint ez a vád nem igaz. (???? hm… akkor biztosan úgy is van.)

Eközben Moszkva is vívja a maga harcát
Vitalij Csurkin Oroszország állandó ENSZ képviselője elmondása szerint Moszkva meg van elégedve az ENSZ BT munkájának eredményével, amely kidolgozta a dokumentumot. A szavazásra július 21-én, közép-európai idő szerint 21 órakor kerül sor.
Tegnap kora délután még nem tűnt problémamentesnek a vizsgálat pártatlan lefolytatása.
„Egyelőre azt látjuk, hogy Kijev, Washington és számos nyugat-európai főváros a független, átlátható vizsgálat befejezése előtt akarja megnevezni a tragédia elkövetőit. Az eset politizálása megengedhetetlen” – vélte Putyin – „Egyértelműen mondhatjuk, hogy ha június 28-án nem újultak volna fel a harcok Kelet-Ukrajnában, nem történt volna ez a tragédia, az biztos. Oroszország a maga részéről mindent megtesz, hogy a kelet-ukrajnai konfliktus a mai katonai fázisából átmenjen a tárgyalások fázisára, kizárólag békés és diplomáciai úton.”

Ma a katasztrófa helyszínén az EBESZ és malajziai szakértők dolgoznak. De ez nem elég – vélte Vlagyimir Putyin. Hangsúlyozta annak szükségességét, hogy teljes értékű ICAO-csoport, nemzetközi bizottság dolgozzon a helyszínen. Nyílt és átlátható kivizsgálást kell lefolytatni.

Azonban még mindig nem állíthatunk biztosan semmit, hiszen sok bizonyított, illetve nem bizonyított állításról tudunk, de amíg a vizsgálat nem zárul le, semmi sem végleges.

malájgép_föld_levegő_rakéta_támadásMegoldásra váró talányok
Eltekintve az oroszok (Új-Oroszország és az Orosz Föderáció) befeketítésére tett és megbukott állításon, van még néhány bizonyításra és tisztázásra váró állítás illetve tény, például, hogy volt-e a halottak között olyan, aki már jóval a lezuhanás előtt vesztette életét, – erre a még nem bizonyított lehetőségre a katasztrófa helyszínén, a sérültek, és a szétszóródott bizonyítékok felkutatását végzők beszámolói utalnak. A gyanús, korábbi elhalálozás időpontját orvos szakértői vizsgálat pontosan meg tudja majd határozni. Ám, ha bebizonyosodik a gyanú, akkor viszont erre a válasz elég nehéz lesz majd kideríteni.
malájgép_érvénytelen_utlevelekVideó felvétel bizonyítja viszont azt, hogy érvénytelen, kilyukasztott útleveleket találtak, illetve ruhátlan áldozatokat.
Radar, és műhold felvételek bizonyítják, hogy a gép jelentősen eltért a légifolyosó útvonalától, amire később láthatóan sikertelenül megpróbált visszatérni, valamint, bizonyíték van arra is, hogy a gép minden látható ok nélkül csökkentette e sebességét is, Vajon az ok a legénység navigációs hibája, vagy a légiforgalmi irányítás parancsa volt nem tudni, de feltehetőleg e két utóbbi talányra a fekete dobozok által rögzített kommunikáció majd választ ad.
malájgép_meztelen_utasaMivel a milícia nem folytat repülő tevékenységet, ez nem indokolja ennek a rendszernek az adott térségben való elhelyezését. Vagyis nem tudni, mit kerestek ott a Buk-M1 radarvezérlésű rakétarendszerek, de remélhetőleg az indokolatlannak tűnő Donyecki elhelyezésükre helyváltoztatásukra és eltűnésükre is választ kapunk majd. Ahogyan arra is, hogy mi indokolta, az ukrán radar állomás 9S18 „Dome-M1”radarok, „Buk” repülőgép rakétarendszerek ” július 17-i maximális intenzitás növelését.
14_i_műholdkép_BUK_rsz    17_i_műholdkép_BUK_rsz

Lelőtték-e egyáltalán, ha igen akkor a földről, egy föld-levegő rakétával, vagy a levegőben egy levegő-levegő rakétával? Ha nem lőtték le, akkor vajon felrobbantották-e? Netán szándékosan térítették rossz irányba és magasságba? Vagy emberi mulasztás történt?
A fekete dobozok, valószínűleg ez utóbbi rejtélyeket tisztázni fogják. A többit viszont…

Várjuk ki a végét, hátha az igazság utat tör magának.

Audie – Szabad Riport
források: Oroszország hangja/Euronews/Orosz Föderáció Védelmi Minisztérium honlapja/

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: Audie, ELEMZÉSEK / ÖSSZEFOGLALÓK, HÍREK, KÜLFÖLD
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.