Engedékeny önkormányzatok? – A választásig biztosan – 1. rész

Az 'Ártérről lakásba program' első lakásátadója Újpesten Fotó MTI Kallos Bea

Az ‘Ártérről lakásba program’ első lakásátadója Újpesten. – Fotó: MTI – Kallos Bea

Szociális lakás hajléktalanoknak – Követendő példa

– Az “Ártérről lakásba program” első lakásátadója Újpesten –

Hajléktalannak juttatott szociális bérlakást, a Budapest IV.kerület (Újpest) Önkormányzata. A kunyhókban élő hajléktalanok lakáshoz jutását segítő “Ártérről lakásba program” első lakásátadójára a IV. kerületi Tomori utcában került sor, 2014. július 4-én.

Az átadón megjelent; Nagy István, Újpest szociális alpolgármestere (Fidesz-KDNP), Szekér András, a ‘Habitat for Humanity Magyarország’ országos igazgatója és Surány Ákos, a ‘Twist Oliver Alapítvány’ intézményvezetője, – s természetesen maga az érintett; a felújított szociális bérlakásba költöző, eddig hajléktalanként élő néni; Székely Antalné Erzsébet.

Az idős asszony családi problémák miatt vesztette el a lakását három éve. Azóta a Népszigeten, az ártérben élt egy sátorban. Jelenleg nyugdíjas, amiből fedezni tudja az önkormányzati bérlakás költségeit.

Székely Antalné Erzsébet, új otthonában Fotó MTI Kallos Bea

Székely Antalné Erzsébet, új otthonában. – Fotó: MTI – Kallos Bea

Csak üdvözölni tudjuk, hogy egy önkormányzat végre hajléktalannak juttat tisztességes, emberhez méltó hajlékot. – Csak azt nem értjük, hogy az elmúlt 4 évben, miért nem került sor erre, nemhogy egyszer, hanem rendszeresen?

Bár most várhatóan lesz még több hasonló szociális lakásátadó is, de mi élünk a gyanúperrel, hogy ez lényegében már az önkormányzati választási kampány része. – Lényegében ugyanúgy, mint a rezsicsökkentés, vagy a szintén kétség kívül jelentős; ‘Rezsiadósság-kezelő mintaprogram’, melyet Csepel Önkormányzata indított.

Ám mi nem vagyunk annyira feledékenyek, s nagyon jól emlékezünk még azokra a szintén fideszes önkormányzatokra, akik rendőri erőszakkal lakoltatták ki azokat a bérlőket, akik nem tudták fizetni az egyre magasabbra emelkedő rezsiköltségeiket.

Ezeknek az önkormányzatoknak a fideszes polgármesterei (Budapest, XV. kerület, X. kerület), – remélhetőleg nem lesznek többé polgármesterek az önkormányzati választások után. Erőteljesen kampányolnak majd ellenük az otthonvédők.

Ám nehogy azt higgye a valaki is, hogy mindezt a “Fidesz fóbiánk” mondatja velünk, – mert a szegedi mszp-s önkormányzat ellen is kampányt hirdetünk, egy idős asszony embertelen kilakoltatása miatt. – Melyről többször is írtunk már, s az adott időben sem felejtjük el majd ismét az orruk alá dörgölni.

Mi az embertelen kilakoltatások és otthonvesztések ellen szólalunk fel, – mert véleményünk szerint ezek lényegében nem mások, mint üzleti tranzakciók, a minél nagyobb profit elérése érdekében.- Vagyis pénzügyi megfontolásokból végzett, egyszerű gazemberségek, – elkövetői lehetnek bármelyik párt tagjai vagy holdudvarához tartozók. – Mert, aki kilakoltat; az gazember.

Viszont, aki pedig otthonhoz juttat, – ahogyan a cikk elején is említettük – az jó ember. Isten tartsa meg ezt a szokását. Kampányolni fogunk annak érdekében, hogy minék több önkormányzat kövesse példáját!

Szabad Riport – MTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.