Az EU külügyminiszterei elhalasztották döntésüket, – a szankciók bevezetéséről Oroszország ellen

Frans Timmermans - Fotó Flickr com

Franz Timmermans, holland külügyminiszter – Fotó: Flickr.com

Az Európai Unió külügyminiszterei hétfőn nem hoznak döntést új szankciók bevezetéséről Oroszország ellen – mondta Franz Timmermans holland külügyminiszter.

„Azt hiszem, nem lesz semmilyen határozat. Ma megbeszéljük a helyzetet. Ha aktuális lesz a kérdés megvitatása, a hétvégén az EU-csúcsra kerül sor, ahol szintén megvitathatjuk a kérdést”- mondta Timmermans az EU Külügyi Bizottsága ülése előtt.

Vasárnap azt jelentették, hogy Jose Manuel Barroso az Európai Bizottság elnöke és a balti államok kormányfői a múlt szombaton, Tallinn-ban javasolták, hogy megvitassák új szankciók bevezetését Oroszország ellen.

***

Ezután nem sokkal Ukrajna kijelentette, hogy a Naftogaz teljesíti gázszállítási kötelezettségeit:

A ‘Naftogaz Ukraini’ továbbra is teljesíti szerződéses kötelezettségeit az orosz gáz Európába történő tranzitja kapcsán – jelentette hétfőn az ukrán Energiaügyi Minisztérium sajtószolgálata.

A jelentés szerint június 20-án Brüsszelben, az EU koordinációs csoportja ülésén Ukrajna biztosította az uniót a gáztranzit megbízhatóságáról. Az ukrán delegációt Andrej Kobolev a Naftogaz igazgatóságának elnöke vezeti.

Oroszország Hangja

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZEMEZGETŐ | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.