Csányi ideges – Pedig meg kell szoknia a vereséget

forbes_december_címlapAz elszámolás most következik! – Jogerősen pert vesztett az OTP.

Bán Tamás jogerősen pert nyert az Otp Bankkal szemben! Természetesen Csányi Dr. rohant a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel…

De elutasították az OTP kérelmét! Az OTP Pertársaság írja:

VÉGZÉS – KÚRIA

“Ma kaptam a levelet, (2014.06.11. 18:35), – mely szerint az OTP felülvizsgálati kérelmét elutasította a Kúria. Ez nagyon fontos fejlemény.

Elég nagy kuszaság van lakossági, média, érdekvédelmi, politikusi fejekben egyaránt, – a devizahiteles ügyben. Az enyémben is, de más jellegű. Megpróbálom mindenki számára érthető formában, – ha úgy tetszik szájbarágós módon – leírni, mi is történt:

A keresetben próbáltam nagyon egyszerű dolgot kérni a bíróságtól, de azt végletekig körülbástyázni érvekkel, jogszabályokkal, bizonyítékokkal. Kérésem az volt, érvénytelenítsék a szerződés egyoldalú kamatemelésekre jogot adó oklistát azért, mert nem felel meg a jogszabályi követelményeknek és tisztességtelen. Semmi több. Nem szerettem volna a teljes szerződést érvényteleníttetni, nem vitattam az árfolyamkockázatot, nem kötöttem bele az árfolyamrésbe stb. Csak a kamat.

Azért a kamat, mert:

-így áll a szerződés és nem keletkezik pernyertesség esetén azonnali visszafizetési kötelezettségünk,
– mert ez érdemben csökkentheti a hitel törlesztőrészleteit,
– és mert ez jogos, megállja a helyét egy bíróságon.

Vegytiszta logika és betonbiztos jogszabályi háttér. Egyik bírót sem érdekli a mellébeszélés, vagdalózás és az igazság sem. A túlbonyolított dolgokat pedig a legjobb szándék esetén sem értik.

A fenti logikának az lett a következménye, hogy a perérték a szerződés aláírásától, a kereset beadásáig felszámított tisztességtelenül magas kamat és a tisztességesen felszámolható kamat közötti összeg lett. Nem a teljes tartozás. Ez az összeg három millió forint alatt van, így a Kúria hivatalból elutasította a bank kérelmét, mert nem állnak fent a jogszabályi feltételek egy felülvizsgálathoz. Győztünk tehát. Jogerős a Szegedi Ítélőtábla korábbi ítélete!

Ez egyenlőre annyit jelent, hogy vitán felül igazunk van. Az elszámolás most következik.

Remélem figyelmesen átolvasva mindenkinek érthető lesz.”

OTP Pertársaság – Szalágyi Erzsébet/Fb – SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, HÍREK, OTTHONVÉDELEM, SZEMEZGETŐ | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.