Szégyen a répás zsemle – Éhesek a gyerekek, polgármester úr!

92964

“Nagyon szeretnék egy pár zsömlét lenyomni az Orbán, a polgármester és az iskolaigazgatók torkán!…

Szégyellje magát a magyar kormány, és minden felelős beosztású ember amiatt, amit itt megengednek a XXI. században az UNIÓBAN! Remélem a szülőknek lesz annyi eszük és nem hagyják annyiban!…”

– Hír és vélemény –

Hír: “Városvezetőt ütnek a répás zsemle miatt” – írja a Bors Online-on Hunyadi Áron. – Majd így folytatja:

“Egy zsemle és egy szelet répa – ennyi volt egy dunakeszi általános iskolában az uzsonna. A fotót egy szülő osztotta meg a Facebookon. A polgármester szerint csak a paprika hiányzik belőle.

Ezt képesek 105 forintból a gyerekek elé tenni – írta egy felháborodott dunakeszi szülő és egy képet is mellékelt. A zsemléből és egy vékony szelet répából álló adag gyors fejszámolás után még akkor sem kerülhet többe harminc forintnál, ha valóban van benne vajkrém, ahogy Dióssi Csaba polgármester állítja.

Az ügyben ugyanis vizsgálatot indított a városvezető, az erről szóló jegyzőkönyv szerint teljesen elfogadott, ha zöldséggel dúsított vajkrémet adnak a gyerekeknek tízóraira vagy uzsonnára, bár azt elismeri, hogy a jövőben az új menzarendelet miatt több zöldséget kell majd a zsemlébe tenni. A képet elnézve egyébként a vajkrém meglétét mi erősen megkérdőjelezzük, ahogy a szülők sincsenek kibékülve a polgármester magyarázatával.

– Éhesek a gyerekek, polgármester úr, nem érti? – háborodik fel az egyik szülő a városvezető Facebook-oldalán, majd hozzáteszi: az ő gyereke is éhes, ha hazajön az oviból. – Értse meg, nem kell itt a duma, mellébeszélés! Vagy magának nincs gyermeke, polgármester úr vagy maga is zsömlével meg fél szelet répával eteti? – teszi fel a költői kérdést.

Egy másik szülő szerint olyan is előfordult, hogy a gyerekek nem kaptak uzsonnát. – Hiába szóltam, még a pénzemet sem kaptam vissza – állítja.

A fenti vizsgálat azt is megállapította, hogy a répát reszelt formában kellett volna a zsemlébe tenni, illetve hogy a szendvicsből a konyhán kifelejtették a pritaminpaprikát.

– A mulasztás elkövetéséért, személyre szóló felelősségre vonás történt – zárul a vizsgálati jegyzőkönyv.”

Szalágyi Erzsébet véleménye:

Magyar gyermekek éheznek, holott van stadionunk és a gyermekélelmezésben egy uzsonnára egy gyermek kap egy száraz zsemlét, látszólag vajjal megkenve, mert a többi vajat hazaviszik azok, – akik kenik a zsömlét,- itt meg tesznek bele egy darab sárgarépát.

Nagyon szeretnék egy pár zsömlét lenyomni az Orbán, a polgármester és az iskolaigazgatók torkán!

A gyerekek éhesek… – elvették a konyhákat az intézményektől, mert állítólag friss, tartalmas és egészséges kajákat adnak a gyerekeknek!

Amíg volt konyha az iskolákban – nálunk legalábbis az iskolában, – a reggel 6 és 7 óra között érkező gyerekeknek a konyhás nénik már elkészítették a teát, meg az előző napról megmaradt vajat vagy májkrémet, mert ÉHESEK A GYEREKEK!

Szégyellje magát a magyar kormány, és minden felelős beosztású ember amiatt, amit itt megengednek a XXI. században az UNIÓBAN! Remélem a szülőknek lesz annyi eszük és nem hagyják annyiban!

A Szabad Riport Fb oldalán megosztotta: Szalágyi Erzsébet

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Betyárvilág » Szégyen a répás zsemle – Éhesek a gyerekek, polgármester úr!

Hozzászólások lezárva