‘Légzés leállása, eszméletvesztés’ – Újabb veszélyes drogra figyelmeztet a rendőrség

pic1

Figyelem! Újabb veszélyes pszichoaktív hatású szer!

Új, az egészségre rendkívül káros pszichoaktív hatást kifejtő szer jelent meg a magyar feketepiacon.

Az elmúlt időszakban a kábítószert, illetve designer drogokat fogyasztó személyek körében új összetételű anyag jelent meg, melynek az emberi szervezetre gyakorolt hatása rendkívül káros, immár nagyszámú, orvosi beavatkozást igénylő rosszullét történt országszerte.

Csak az elmúlt egy hónapban már kilenc megyét érintően 79 büntetőeljárásban mutatta ki igazoltan a Bűnügyi Szakértő és Kutató Intézet az új a szintetikus kannabioid csoportba tartozó szer jelenlétét.

A feltehetően Kínából érkező anyag fehér por formában érkezik meg Magyarországra, amelyet valamilyen szerves oldószerben, többnyire acetonban oldanak fel. A folyadékba különböző növényi törmeléket, orvosi zsályát, pemetefüvet áztatnak. Ezt követően a növényi törmeléket kiszárítják és cigarettapapírba sodorva szívják el. Több alkalommal a növényi törmelékhez dohányt is kevertek.

A hatóságok előtt ismert ügyek közös jellemzői, hogy az anyagot fogyasztó személyek életkora 15-17 év közötti. Az anyagot sodort cigarettában szívták el, melyet követően rövid időn belül rosszul lettek, mérgezéses tüneteket produkáltak, amely súlyossága – akár a légzés leállása, eszméletvesztés – miatt a mentőszolgálat az érintetteket minden esetben kórházba szállította.

A kábító hatású anyagok fogyasztási helye rendszerint a nagyobb tömegek által látogatott nyilvános helyek (focipálya, iskolák közeli terek, buszpályaudvarok). Ugyanakkor az anyag megjelenhet az általános-, és szakképző iskolákban is.

Tekintettel a veszélyes szer megjelentésére, az Országos Rendőr-főkapitányság további rezsimintézkedéseket léptetett életbe annak érdekében, hogy a komponens piaci jelenlétét visszaszorítsa, továbbá a nemzetközi együttműködés minden rendelkezésre álló lehetőségét felhasználja annak érdekében, hogy a komponenst tartalmazó újabb szállítmány ne jusson be Magyarország területére. A rendőrség megelőző, felderítő munkája azonban mit sem ér, ha a kábítószer fogyasztók nem törődnek a rájuk leselkedő halálos veszéllyel, ezért a rendőrség kéri: tartózkodjanak mindennemű kábítószer fogyasztásától!

ORFK Kommunikációs Szolgálat / Police.hu

A Szabad Riport megjegyzése: Mint a legtöbb akuttá váló probléma megoldására ebben az országban, – a kábítószer jelentette hihetetlen súlyos gondokra is politikai megoldás kell!

Kemény törvényekre a kábítószer kereskedők ellen!

A Kádár-rendszerben, a Magyar Népköztársaság alatt, – jóformán nem volt kábítószer fogyasztás az országban. – Budapest, Európa egyik legbiztonságosabb városa volt. Vajon miért is? – Ugyanis abban az időben, ha meghalt volna egy gyermek kábítószer fogyasztás következtében, – a nepperre, aki eladta volna neki a szert, – biztos halálbüntetés várt.

Ennek most sem szabadna másképpen lennie. A kemény drogellenes törvények meghozatala után;

Halálbüntetést kellene kiszabni arra az egyénre, – aki gyerekeknek, – 18 éven aluliaknak drogot ad el! – És annak is, aki úgy ad valakinek drogot, hogy az nem is tud róla, pl. lányok italába kevert GHB, de ezek szerint a cigarettába csempészett anyag is lehet komoly kábító, vagy mérgező hatású szer. Miközben a delikvens azt hiszi “csak” egy füves cigit szív el.

Gyereknek drogot eladni, adni, – gyilkosság! Aljas nyereségvágyból elkövetett, lassú, kegyetlen gyilkosság. – Egy gyerek, egy család és egy nemzedék meggyilkolása. – A büntetésnek ehhez mértnek kell lennie.

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, SZEMEZGETŐ | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.